Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Μαϊ-2020 16:57

  Οι Γάλλοι στις "δυναμικές" παραλίες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Άνοιξαν το Σαββατοκύριακο οι γαλλικές παραλίες, που ονομάζονται πλέον "δυναμικές", μιας και μπορείς να τρέξεις, να μπεις στη θάλασσα, αλλά όχι να καθίσεις στην άμμο. Λάθη στη διαχείριση της κρίσης παραδέχθηκε ο Μακρόν.

  Με λαχτάρα ξεχύθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι Γάλλοι σε δρόμους, πάρκα, ποτάμια και θαλάσσιες παραλίες μετά την απόφαση των αρχών να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

  Στο Παρίσι η αστυνομία υποχρεώθηκε επανειλημμένα να παρέμβει για να θυμίσει στους συγκεντρωμένους στις όχθες του Σηκουάνα ότι οι προστατευτικές μάσκες και oi αποστάσεις των δύο μέτρων ήταν και παραμένουν υποχρεωτικές. Για τις παραλίες το εύρημα είναι η νέα τους ονομασία: "δυναμικές". Στις "δυναμικές" παραλίες μπορείς να τρέξεις, να περπατήσεις, να μπεις στη θάλασσα, ή να κάνεις σπορ, αλλά όχι να καθίσεις στην άμμο και ούτε συζήτηση για ξαπλώστρες.

  Λάθη στη διαχείριση της πανδημίας παραδέχθηκε ο Μακρόν

  Ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τους Γάλλους, κυρίως μετά από δύο νέες εστίες κρουσμάτων σε δασκάλους σχολείων που έκλεισαν, αλλά και σε εργαζόμενους σε σφαγείο.

  Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν υπήρξε έως τα τώρα φειδωλός ούτε στους χαρακτηρισμούς περί "ηρωισμού" του νοσηλευτικού προσωπικού, ούτε και στην απονομή μεταλλίων.

  Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μεγάλο παρισινό νοσοκομείο όμως οι εργαζόμενοι τον στρίμωξαν πραγματικά στον τοίχο. "Με το μετάλλιο δεν πληρώνουμε το νοίκι" του φώναξαν. Για πρώτη φορά υποχρεώθηκε ο Γάλλος πρόεδρος σε "mea culpa", αναγνώρισε δηλαδή λάθη και υποσχέθηκε βελτιώσεις. Στις 25 Μαΐου ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ξεκινά νέες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των νοσοκομείων για την αύξηση των αποδοχών τους.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ