Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Μαϊ-2020 21:11

  Κύπρος: Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοΪού - Όλα από τις εξετάσεις σε σχολεία

  Κύπρος: Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοΪού - Όλα από τις εξετάσεις σε σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άλλα τέσσερα περιστατικά θετικά στον κορονοϊό ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,564 εργαστηριακών διαγνώσεων. Όλα τα περιστατικά προέρχονται από τις δειγματοληψίες σε σχολεία, όπως μεταφέρει ο ιστότοπος philenews.com.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δυο από τα τέσσερα περιστατικά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό αφορούν μαθητές, ενώ τα τέσσερα περιστατικά εντοπίστηκαν σε σχολεία των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου. 

  Τα δυο κρούσματα αφορούν τον μαθητικό πληθυσμό λυκείου στην Αραδίππου. Άλλο ένα περιστατικό εντοπίστηκε μεταξύ του προσωπικού νηπιαγωγείου στην Πάφο και το τέταρτο αφορά μέλος του βοηθητικού προσωπικού σε λύκειο στην περιφέρεια Λευκωσίας.

  Σε ότι αφορά το κρούσμα σε νηπιαγωγεία, όπως μας λέχθηκε αρμοδίως, παρά το γεγονός ότι είναι κλειστά και θα παραμείνουν μετά και τις εξαγγελίες του ΥΠΠΑΝ, διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στους διαγνωστικούς ελέγχους που αφορούν τις σχολικές μονάδες. 

  Αναλυτικά τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  Από σύνολο 85 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν εντοπίστηκε κρούσμα,

  Από σύνολο 197 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα,

  Από σύνολο 172 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα,

  Από 32 διαγνώσεις που προέκυψαν από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, δεν βρέθηκε κρούσμα,

  Από 753 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, δεν εντοπίστηκε κρούσμα, και

  Από 325 διαγνώσεις από λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

  Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 914.

  Επίσης, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 4 άτομα. Οι ασθενείς είναι σε καλή γενική κατάσταση. Δόθηκε ένα εξιτήριο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται τρείς ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση των ασθενών στη ΜΕΘ παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύεται ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ