Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 23:25

  Ο Τραμπ μιλά για "ηλιθιότητα" στην εφοδιαστική αλυσίδα των F-35 και κατονομάζει την Τουρκία

  Ο Τραμπ μιλά για "ηλιθιότητα" στην εφοδιαστική αλυσίδα των F-35 και κατονομάζει την Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού των F-35 και την "ηλιθιότητα" που εμπεριέχει το να έχεις ανάγκη να κάνεις δουλειές στο εξωτερικό, αναφέροντας την Τουρκία ως παράδειγμα, σύμφωνα με το Defense News.

  "Θα μπορούσα να σας πω εκατοντάδες ιστορίες για τη βλακεία που έχω δει. Για παράδειγμα, φτιάχνουμε ένα μαχητικό τζετ. Είναι ένα συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος, δεν θα σας πω ποιο, αλλά συμβαίνει να είναι το F-35 ", δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο Fox news την Πέμπτη. 

  "Κοιτάξτε, φτιάχνουμε τα F-35 -πολύ σημαντικό, το μεγαλύτερο τζετ στον κόσμο- όπου το κύριο σώμα του τζετ κατασκευάζεται στην Τουρκία και στη συνέχεια αποστέλλεται εδώ", είπε ο Τραμπ.

  Πρότεινε το ενδεχόμενο η Τουρκία να αρνηθεί να δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες κρίσιμα κομμάτια του F-35 εάν η σχέση τους καταρρεύσει, ανέφερε το Defense News.

  "Το πρόβλημα είναι αν έχουμε πρόβλημα με μια χώρα, δεν μπορείς να φτιάξεις το τζετ. Παίρνουμε ανταλλακτικά από παντού. Είναι τόσο τρελό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε ο Τραμπ.

  Υπήρχαν εννέα χώρες εταίροι στο πρόγραμμα για να φτιάξουν το F-35 Joint Strike Fighter της Lockheed Martin: Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Δανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες. 

  Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέβαλαν την Τουρκία από το πρόγραμμα πέρυσι αφού η χώρα αγόρασε το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400. Το Πεντάγωνο πρόκειται να σταματήσει να αναθέτει συμβόλαια F-35 σε τουρκικές εταιρείες φέτος.

  Το Defense News δήλωσε ότι ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αρνηθεί να δώσει τα βασικά κομμάτια του F-35 στις ΗΠΑ δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την τρέχουσα κατάσταση, καθώς είναι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ που εργάζεται για να εκδιώξει την Τουρκία από το πρόγραμμα και ότι ο Τραμπ έχει υπερεκτιμήσει τον ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στο πρόγραμμα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021