Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 19:57

  Η United Airlines θα μπορεί να απασχολήσει μόλις 3.000 αεροσυνοδούς τον Ιούνιο από τους 25.000 που διαθέτει συνολικά

  Η United Airlines θα μπορεί να απασχολήσει μόλις 3.000 αεροσυνοδούς τον Ιούνιο από τους 25.000 που διαθέτει συνολικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η United Airlines ανακοίνωσε την Παρασκευή στο προσωπικό της ότι θα μπορεί να προσφέρει δουλειά σε μόλις περίπου 3.000 αεροσυνοδούς τον Ιούνιο από τους περίπου 25.000 που απαχολεί η εταιρεία  και προειδοποίησε για απώλειες θέσεων εργασίας εάν η ζήτηση δεν ανακάμψει μέχρι τη λήξη της κρατικής ενίσχυσης το φθινόπωρο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο reuters.

  Η United θα μπορει να πληρώνει τους μισθούς μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου χάρη σε μεγάλο βαθμό στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια που η αεροπορική εταιρεία λαμβάνει στα πλαίσια κρατικής ενίσχυσης, η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε περικοπή θέσεων εργασίας ή μισθών για υπαλλήλους μέχρι τον Οκτώβριο.

  Σημειώνεται ότι πρόγραμμα πτήσεων της United έχει μειωθεί κατά περίπου 90%.

  Ο πρόεδρος της United, Scott Kirby, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα στους επενδυτές ότι σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα πτήσεων στο περίπου 10% των φυσιολογικών επιπέδων μέχρι να ανακάμψει η ζήτηση.

  "Αλλά αν η ζήτηση παραμείνει σημαντικά μειωμένη την 1η Οκτωβρίου, απλά δεν θα μπορέσουμε να υπομείνουμε αυτήν την κρίση...χωρίς να πάρουμε μερικές δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις", δήλωσε ο Kirby, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO την επόμενη εβδομάδα.

  Η United καταγράφει ζημιές περίπου 40 εκατ. δολαρίων σε μετρητά καθημερινά. Εάν τα έσοδα δεν ανακάμψουν, η εταιρεία πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για να μειώσει κατά το ήμισυ τον ρυθμό ζημιών στο δ' τρίμηνο, ανέφερε ο ίδιος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ