Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 19:22

  Βόρεια Μακεδονία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης γι΄ ακόμη δύο εβδομάδες

  Βόρεια Μακεδονία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης γι΄ ακόμη δύο εβδομάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι παρέτεινε γι΄ ακόμη δύο εβδομάδες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Ο Στέβο Πεντάροφσκι είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα στις 18 Μαρτίου για ένα μήνα, την οποία παρέτεινε στις 17 Απριλίου γι΄ακόμη ένα μήνα. Με τη νέα παράταση για δύο εβδομάδες, η κατάσταση έκτακτης άναγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαϊου.

  Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας πρότεινε στον Πρόεδρο της χώρας την παράταση της έκτακτης κατάστασης στη χώρα γι΄ακόμη ένα μήνα, όμως ο τελευταίος, μετά από διαβουλεύσεις που είχε με ειδικούς από διάφορους τομείς του δημόσιου βίου της χώρας, έκρινε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να παραταθεί για δύο εβδομάδες.

  Ο Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι η παράταση της έκτακτης ανάγκης κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να εφαρμοστούν οι οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μιας και η Βουλή της χώρας διαλύθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου, οι οποίες όμως αναβλήθηκαν επ΄αόριστον λόγω της πανδημίας.

  Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι αρχηγοί των κυριότερων κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας θα έχουν ακόμη μία συνάντηση, στην οποία θα εξεταστεί ο ορισμός νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των εκλογών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ