Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 17:41

  Γαμπρός του Ερντογάν πήρε "επιχορήγηση" για πρότζεκτ από τον δήμο και μετά "έσπασε" το συμβόλαιο

  Γαμπρός του Ερντογάν πήρε "επιχορήγηση" για πρότζεκτ από τον δήμο και μετά "έσπασε" το συμβόλαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα ίδρυμα με επικεφαλής τον γαμπρό του Τούρκου προέδρου ανακοίνωσε στις 13 Μαΐου ότι ακυρώνει ένα συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης (IBB) το 2017, προτού δήμαρχος γίνει ο Εκρέμ Ιμάμογλου από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

  Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομάδας Τεχνολογίας (T3 Foundation) και γαμπρός του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, δήλωσε ότι ακυρώνει τη σύμβαση για ένα έργο στο οποίο συνεργάστηκαν για την επέτειο από τα εκατό χρόνια κήρυξης της δημοκρατίας στη χώρα.

  Η ανακοίνωση του Μπαϊρακτάρ πραγματοποιήθηκε μετά από διαμάχες μερικών εβδομάδων με τον αναπληρωτή του CHP, Βελί Άγμπαμπα, σχετικά με ένα πρότζεκτ, όταν ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι ο δήμος της Κωνσταντινούπολης είχε διοχετεύσει 41 εκατομμύρια λίρες στο Ίδρυμα T3.

  Ο Άγμπαμπα είχε ισχυριστεί ότι περίπου 41 εκατομμύρια τουρκικές λίρες μεταφέρθηκαν από την IBB στο Ίδρυμα T3 σε πολλές περιπτώσεις το 2018, προτού ο δήμος περάσει στα χέρια του CHP από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις τοπικές εκλογές του 2019.

  "Δεν λάβαμε μετρητά, αλλά πληρώσαμε", είχε πει ο Μπαϊρακτάρ σε απάντηση των ισχυρισμών του Άγμπαμπα σχετικά με την πληρωμή από τον δήμο.

  Ο Άγμπαμπα είχε απαντήσει με ένα tweet που επεσήμανε ότι δεν διεκδίκησε καμία ταμειακή ροή, αλλά μάλλον μεταφορά πόρων.

   

   

   

  "Μόλις είπαμε ότι το T3 έλαβε 41 εκατομμύρια υποστήριξη. Είναι τότε το πρωτόκολλο της IBB ψευδές; " Ο Άγμπαμπα είχε κάνει tweet, επισυνάπτοντας στιγμιότυπα οθόνης των επίσημων συμβάσεων μεταξύ του IBB και του T3 Foundation.

  Ο Μπαϊρακτάρ είχε πει στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου ότι εάν δεν αναγκάσει τον Άγμπαμπα να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, θα ακυρώσει τη σύμβαση για το εκατονταετές πρότζεκτ DENEYAP.

  "Διαχωρίσαμε τους δρόμους με εκείνους που πήραν το μέρος των ψεμάτων και των κατηγοριών αδικίας", είπε ο Μπαϊράκταρ στις 13 Μαΐου σε επίσημη δήλωση που ανακοίνωσε την ακύρωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ