Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 16:40

  Ανεστάλη για μια ώρα η διαπραγμάτευση της μετοχής της J.C. Penney

  Ανεστάλη για μια ώρα η διαπραγμάτευση της μετοχής της J.C. Penney
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.34

  Μετά τη προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης μιας ώρας για τη μετοχή της J.C. Penney στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η μετοχή σημειώνει αυτή την στιγμή (20.34 ώρα Ελλάδος) άνοδο 19,96%, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να καταγράφει άνοδο 40%.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει πραγματοποιήσει την πληρωμή τόκων ύψους περίπου 17 εκατομμυρίων δολαρίων που έπρεπε να αποπληρωθούν στις 7 Μαΐου.

  Η αλυσίδα λιανικής είχε περίοδο χάριτος πέντε εργάσιμων ημερών για να πραγματοποιήσει αυτήν την πληρωμή, ειδάλως θα έπρεπε να ανακοινώσει πιστωτικό γεγονός. Η J.C. Penney ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζει να διερευνά "ορισμένες εναλλακτικές  στρατηγικές επιλογές".

  Η J.C. Penney βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για δάνειο ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση σχεδίων πτώχευσης.  Η αλυσίδα λιανικής θα λάμβανε το μισό ποσό προκαταβολικά και θα απαιτούνταν να πετύχει συγκεκριμένους στόχους για να λάβει το υπόλοιπο ποσό, σύμφωνα με το CNBC.

  Νωρίτερα, δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως η J.C. Penney προετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της, κηρύσσοντας και επισήμως χρεοκοπία ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας, με τα σχέδια της εταιρείας να περιλαμβάνουν το κλείσιμο του ενός τετάρτου εκ των 850 καταστημάτων της.

  Πρόκειται για ακόμη μία αλυσίδα λιανικής στις ΗΠΑ η οποία "υποκύπτει" στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

  Η αίτηση κήρυξης χρεοκοπίας αναμένεται να αποτελέσει την κορύφωση της "πτώσης" της εταιρείας με 118 χρόνια ιστορίας, η οποία έχει βρεθεί να παλεύει με δανειακά βάρη 4 δισ. δολ., αλλά με τον ανταγωνισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου και εκπτωτικών αλυσίδων με φυσικά καταστήματα, ακόμη και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

  Η εταιρεία, με έδρα το Plano του Τέξας, η οποία απασχολεί 85.000 εργαζόμενους, βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για ειδικό δάνειο τύπου "debtor-in-possession" (το οποίο χορηγείται μόνον σε επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χρεοκοπίας και βρίσκονται σε φάση αναδιάρθρωσης), προκειμένου να ενισχύσει τη χρηματοοικονομική της θέση στη διάρκεια των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν την προσφυγή στο εδάφιο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμη

  Η Neiman Marcus υπέβαλε αίτηση πτώχευσης λόγω χρεών και κορονοϊού

  Η J. Crew Group υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ