Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 14:05

  Ιαπωνία-κορονοϊός: Χρειάζονται περισσότερα τεστ στη χώρα και μεγαλύτερη οικονομική στήριξη στους πολίτες, λέει Ιάπωνας οικονομολόγος

  Ιαπωνία-κορονοϊός: Χρειάζονται περισσότερα τεστ στη χώρα και μεγαλύτερη οικονομική στήριξη στους πολίτες, λέει Ιάπωνας οικονομολόγος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ιαπωνία θα πρέπει να αυξήσει τα τεστ για τον κορονοϊό και να προσφέρει πιο γενναιόδωρο οικονομικό βοήθημα στα νοικοκυριά καθώς η επιδημία μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, δήλωσε σήμερα οικονομολόγος που διορίστηκε στην κυβερνητική ομάδα για την απάντηση της χώρας απέναντι στην Covid-19.

  Η κυβέρνηση διόρισε αρκετούς οικονομολόγους του ιδιωτικού τομέα στη συμβουλευτική αυτή επιτροπή, η οποία αποτελείτο κυρίως από ειδικούς σε θέματα υγείας, καθώς οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ιού ασκούν μεγαλύτερες πιέσεις σε μια οικονομία που ήδη βρίσκεται στo χείλος μιας βαθιάς ύφεσης.

  Η κυβέρνηση μπορεί να χρηματοδοτήσει τις τεράστιες δαπάνες για τον κορονοϊό με την έκδοση περισσότερων ομολόγων, τα οποία η κεντρική τράπεζα μπορεί να αγοράσει για να αποφύγει την αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων, δήλωσε ο Κεϊσίρο Κομπαγιάσι, που την Τρίτη διορίστηκε στην επιτροπή η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

  "Μπορεί να χρειαστούν έως τέσσερα χρόνια", δήλωσε, αναφερόμενος στον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη και τη διανομή ενός αποτελεσματικού εμβολίου ή φαρμάκου κατά του ιού.

  Σε αυτή την περίοδο, η κατανάλωση θα μειωθεί σε όλο τον κόσμο, δήλωσε.

  Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται πιο ισχυρά μέτρα για να μην υποστεί η ιαπωνική οικονομία μια παρατεταμένη, βαθιά στασιμότητα, όπως η καταβολή 100.000 γεν (934 δολαρίων) τον μήνα σε κάθε πολίτη που υπέστη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων του λόγω του κορονοϊού, δήλωσε ο Κομπαγιάσι στο Reuters. Το πρόγραμμα θα κοστίσει στην κυβέρνηση έως 24 τρισεκ. γεν, δήλωσε ο Κομπαγιάσι, οικονομολόγος στο ινστιτούτο Tokyo Foundation for Policy Research.

  Το πιο σημαντικό είναι να περιοριστούν οι ανησυχίες των πολιτών για τον κορονοϊό και τον αντίκτυπό του, δήλωσε.

  "Είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για να νιώσει ο κόσμος ασφαλής, αυξάνοντας τα τεστ και τις δυνατότητες απομόνωσης", δήλωσε ο Κομπαγιάσι. Πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να συζητήσει τις προτάσεις του με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τους υπουργούς του.

  Η Ιαπωνία έχει καταγράψει σχεδόν 16.000 κρούσματα και πάνω από 650 θανάτους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ