Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 23:43

  Bank of America: Άντλησε 1 δισ. δολ. με έκδοση κορονο-ομολόγου, του πρώτου από αμερικανική τράπεζα

  Bank of America: Άντλησε 1 δισ. δολ. με έκδοση κορονο-ομολόγου, του πρώτου από αμερικανική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 1 δισ. δολ. έφτασαν τα κεφάλαια που άντλησε η Bank of America, με την έκδοση κορονο-ομολόγου προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδυτικά εγχειρήματα ανακούφισης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

  Πρόκειται για την πρώτη έκδοση τέτοιου τύπου ομολόγου από αμερικανικό χρηματοοικονομικό οργανισμό, ο οποίος να συνδέει όλη την πρόσοδο από την συγκεκριμένη κίνηση με την καταπολέμηση του ιού, όπως τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.

  Η αμερικανική τράπεζα, με έδρα τη Νότια Καρολίνα, διέθεσε τα ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδύσεις συνδεόμενες με κοινωνικά ζητήματα άμεσα συνδεόμενα με τις επιπτώσεις της πανδημίας, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg με γνώση του θέματος.

  Η απόδοση των ομολόγων θα κινείται 1,30% πάνω από την εκάστοτε απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ. Η Bank of America διαχειρίστηκε κατ' αποκλειστικότητα την έκδοση και διάθεση του ομολόγου.

  Συνολικά ανά τον κόσμο φέτος έχει εκδοθεί χρέος ύψους 102,6 δισ. δολ. προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προσπάθειες καταπολέμησης του κορονοϊού. Οι κινεζικές εταιρείες είναι, σύμφωνα με το Bloomberg, πρωταθλήτριες στην έκδοση "ομολόγων πανδημίας".

  Η αμερικανική φαρμακευτική Pfizer εξέδωσε πρόσφατα ομόλογο 1,25 δισ. δολ. για τη χρηματοδότηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων, μέρος των οποίων σχετίζεται με τον κορονοϊό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ