Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 20:06

  Η Starbuks ζητά αναβολή της καταβολής ενοικίων για τα καταστήματά της στις ΗΠΑ

  Η Starbuks ζητά αναβολή της καταβολής ενοικίων για τα καταστήματά της στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναβολή της καταβολής ενοικίου για το επόμενο έτος έχει ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της στις ΗΠΑ η αλυσίδα Starbucks, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει εξανεμίσει τα έσοδά της.

  Η εταιρεία καφεστιατορίων, από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ με βάση το μέγεθος του δικτύου της, σε επιστολή της προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων όπου στεγάζονται τα καταστήματά της, ζητά τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες, αλλαγές στους όρους εκμίσθωσης και στο βασικό μίσθιο.

  Το αίτημα της εταιρείας για ελάφρυνση των ενοικίων αποκάλυψαν πρώτοι οι Seattle Times.

  Στα τέλη Απριλίου, εξάλλου, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Pat Grismer, κατά την ενημέρωση των αναλυτών, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία κατέβαλε μεν κανονικά τα μισθώματα, αλλά είχε τονίσει ότι επιδιώκει διευκολύνσεις.

  "Βρισκόμαστε σε συνεχείς συνομιλίες με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων μας σε διάφορες αγορές για το ενδεχόμενο λογικών ελαφρύνσεων στα μισθώματα δεδομένου του τρέχοντος περιβάλλοντος στην αγορά”, είχε δηλώσε τότε ο Grismer.

  Ωστόσο, η Starbucks αρνήθηκε να σχολιάσει το τρέχον θέμα.

  Εκτιμάται ότι η αλυσίδα καφεστιατορίων έχασε πωλήσεις ύψους 915 εκατ. δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της, καθώς πολλά καταστήματά της έχουν κατεβάσει ρολά, ενώ άλλα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, τη στιγμή που και η καταναλωτική κίνηση έχει μειωθεί, λόγω της πανδημίας.

  Παράλληλα, τα κέρδη της έχουν πληγεί καθώς η εταιρεία συνεχίζει να καταβάλλει υψηλές αμοιβές στους baristas, ενώ επιβαρύνεται και από το κόστος των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, όπως η παροχή μασκών στους πελάτες.

  Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έκλεισε περίπου τα μισά καταστήματά της στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, λόγω του κορονοϊό, και μόλις στις 4 Μαΐου ανακοίνωσε ότι θα ξανανοίξει το 85% αυτών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ