Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 17:16

  Η Ρωσία στέλνει το δεύτερο φορτίο σίτου στην Σαουδική Αραβία

  Η Ρωσία στέλνει το δεύτερο φορτίο σίτου στην Σαουδική Αραβία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία έστειλε δεύτερο φορτίο σίτου στη Σαουδική Αραβία, μετά το πρώτο που είχε στείλει στο βασίλειο του Κόλπου νωρίτερα τον Μάιο, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

  Η Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σίτου στον κόσμο, επιδίωκε εδώ και καιρό την πρόσβαση στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας και τον Αύγουστο το Ριάντ, εξομάλυνε το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή, χαλαρώνοντας τις προδιαγραφές εισαγωγής ως μια ένδειξη βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

  Το πρώτο φορτίο 60.000 τόνων ρωσικού σίτου, εστάλη με πλοίο το οποίο απέπλευσε τον Απρίλιο από την Ρωσία και έφτασε στη Σαουδική Αραβία πριν από περίπου μία εβδομάδα.

  Το δεύτερο φορτίο ρωσικού σίτου ανέρχεται στους 61.700 τόνους σύμφωνα με μια από τις πηγές, ενώ σύμφωνα με μια δεύτερη πηγή, η αποστολή του φορτίου ξεκίνησε από τη Ρωσία στις αρχές Μαΐου.

  Την αποστολή και των δύο φορτίων σίτου στην Σαουδική Αραβία ανέλαβε εμπορικός οίκος, μετά από διαγωνισμό τον οποίο κέρδισε πριν μερικούς μήνες, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.

  Η κρατική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας SAGO, η οποία διαχειρίζεται την αγορά σιτηρών, απέφυγε να σχολιάσει το ζήτημα όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ