Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 17:06

  ΕΕ και Πρέσβης Κίνας σχολιάζουν την κίνηση της Τουρκίας να παρεμποδίσει πτήση προς την Κύπρο

  ΕΕ και Πρέσβης Κίνας σχολιάζουν την κίνηση της Τουρκίας να παρεμποδίσει πτήση προς την Κύπρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Koμισιόν κάλεσε σήμερα την Τουρκία "να διατηρήσει το πνεύμα της αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις", σχετικά με μια πτήση της οποίας αρνήθηκε την είσοδο στον εναέριο χώρο της, και η οποία μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό χθες στην Κύπρο. "Χρειάζεται να δράσουμε τώρα όλοι μαζί για να ξεπεραστεί η πανδημία του κορονοϊού", δήλωσε σε πρώτη αντίδρασή του ο Πρέσβης της Κίνας, σύμφωνα με το philenews.com.

  Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να διατηρήσει πνεύμα αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις

  Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ Peter Stano, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το περιστατικό κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών από την Κομισιόν, δήλωσε ότι "ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και των επιπτώσεών της είναι η διεθνής αλληλεγγύη και η στενή συνεργασία" .

  "Γνωρίζουμε αυτό το ζήτημα και οι εξαιρετικές περιστάσεις υπό την πανδημία του κορπνοϊού απαιτούν πραγματικά αλληλεγγύη χωρίς εξαιρέσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

  "Η Τουρκία παρέχει βοήθεια ιατρικού εξοπλισμού σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και συμμετείχε επίσης στο παγκόσμιο συνέδριο ανταπόκρισης στην πανδημία", πρόσθεσε.

  "Ως εκ τούτου, θα περιμέναμε και θα ενθαρρύνουμε την Τουρκία να διατηρήσει αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις", κατέληξε ο Peter Stano.

  Κοινή δράση ενάντια στον κορονοϊό, λέει ο Πρέσβης Κίνας 

  Χρειάζεται να δράσουμε τώρα όλοι μαζί για να ξεπεραστεί η πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κίνας,  Huang Xingyuan, κληθείς να σχολιάσει την άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει στο αεροσκάφος να περάσει πάνω από τον εναέριο χώρο της.
   
  Το αεροσκάφος τελικά έφτασε χθες βράδυ ύστερα από δέκα περίπου ώρες καθυστέρηση αφού αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς τη Μόσχα.
   
  Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ενημερώθηκε "από τα τοπικά μέσα ότι μια πτήση που είχε ναυλώσει η Κύπρος μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα, έπρεπε να αλλάξει δρομολόγιο λίγο πριν φθάσει στην Κύπρο λόγω άρνησης να δοθεί άδεια για να πετάξει πάνω” από την Τουρκία.

  Η πανδημία, σημειώνει ο Πρέσβης Huang, "έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους και έχει αλλοιώσει την ανθρώπινη φύση.  Σ` απάντηση σ’ αυτήν την παγκόσμια κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας, είναι ζωτικής σημασίας και επείγον όπως οικοδομηθεί μια κοινότητα με κοινή μοίρα για την ανθρωπότητα".

  Μόνο μέσα από την ενότητα και τη συνεργασία, πρόσθεσε, "μπορούμε να ξεπεράσουμε την πανδημία και να προστατέψουμε την κοινή μας πατρίδα".

  Τέλος, σημείωσε ότι "πρέπει να δράσουμε τώρα, να πούμε όχι σε όλες τις δράσεις που υπονομεύουν τη διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση του COVID-19".

  Διαβάστε ακόμα:

  * Η Τουρκία δεν επέτρεψε σε αεροσκάφος που μεταφέρει εξοπλισμό από την Κίνα στην Κύπρο να εισέλθει στον εναέριό της χώρο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ