Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 14:45

  Ο δήμαρχος του Λονδίνου απειλεί να κόψει τις συγκοινωνίες εάν η Dowing Street δεν του δώσει 2 δισ. στερλίνες σήμερα

  Ο δήμαρχος του Λονδίνου απειλεί να κόψει τις συγκοινωνίες εάν η Dowing Street δεν του δώσει 2 δισ. στερλίνες σήμερα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan κατηγορείται ότι εκβιάζει τον Boris Johnson, απειλώντας να διακόψει τις υπηρεσίες τρένων και λεωφορείων έαν ο πρωθυπουργός δεν συμφωνήσει σε ένα πακέτο στήριξης 2 δισ. στερλίνων έως το τέλος της ημέρας.

  Ο Khan έχει ισχυριστεί ότι οι συγκοινωνίες του Λονδίνου θα χρεοκοπήσουν εάν η κυβέρνηση δεν δώσει ρευστότητα για να καλύψει την "τρύπα" των 4 δισ. στερλίνων που άφησε ο κορονοϊός στα οικονομικά τους εξαιτίας της βουτιάς κατά 80% των εσόδων από εισιτήρια, διαφήμιση και τέλη συμφόρησης.

  Οι συγκοινωνίες του Λονδίνου (TfL) έχαναν ήδη εκατομμύρια κάθε μήνα πριν τον κορονοϊό και έχουν χρέος δισεκατομμυρίων μετά την απόφαση του Khan να "παγώνει" τα κόμιστρα κάθε χρόνο από την εκλογή του και μετά. Κατηγορήθηκε επίσης ότι υπήρξε μαλθακός απέναντι στις ενώσεις μεταφοράς σωμάτων στρατού και στη θητεία του εκδηλώθηκαν κατά μέσο όρο οι πιο μεγάλες απεργίες.

  Πηγές του κλάδου λένε ότι οι συγκοινωνίες χάνουν 600 εκατομμύρια στερλίνες στη διάρκεια της κρίσης και χρειάζονται στήριξη 2 δισ. στερλίνων χρηματοδοτούμενη με χρήματα φορολογουμένων παρά το γεγονός ότι οι διαχειρίστριες εταιρείες έχουν 1,2 δισ. στερλίνες στα αποθεματικά τους.

  Ο Khan δήλωσε στο LBC: "Θα το πω ωμά, σήμερα είναι η τελευταία μέρα. Εάν η κυβέρνηση δεν μας διαβεβαιώσει σήμερα για την επιδότηση που χρειαζόμαστε, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές και ο αντίκτυπος για όλους εμάς τεράστιος. Ο μόνος τρόπος να ισορροπήσουμε τα βίβλια είναι να κόψουμε τις υπηρεσίες".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ