Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 13:57

  Intelsat: Σε καθεστώς πτώχευσης λίγο πριν τη δημοπρασία φάσματος 5G

  Intelsat: Σε καθεστώς πτώχευσης λίγο πριν τη δημοπρασία φάσματος 5G
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Intelsat, η εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών που επιβαρύνεται από χρέος 15 δισ. δολαρίων, υπέβαλε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αντλήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να ετοιμάσει το δορυφορικό φάσμα και να συμμετάσχει σε δημοπρασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

  Μαζί με το αίτημα για το άρθρο 11 του Πτωχευτικού Δικαίου στη Βιρτζίνια, η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο ανέφερε ότι έχει βρει χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων ούτως ώστε να χρηματοδοτήσει τη δραστηριότητά της στη διάρκεια της πτωχευτικής διαδικασίας και να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες επενδύσεις ενόψει της δημοπρασίας.

  Βάσει των κανόνων που ορίζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, η Intelsat ίσως συγκεντρώσει 4,86 δισ. δολάρια για να εγκαταλείψει γρήγορα το λεγόμενο φάσμα c-band έτσι ώστε τα ερτζιανά κύματα να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες 5G. Η πάροχος δορυφορικών επικοινωνιών χρησιμοποιεί το φάσμα για τη μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων σε σταθμούς, αλλά μπορεί να εγκαταλείψει μέρος του, ενώ θα εξακολουθεί να εξυπηρετεί πελάτες σε συχνότητες που διατηρεί.

  "Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε με την ταχεία εκκαθάριση του φάσματος C-band στις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιτύχουμε μια ολοκληρωμένη λύση που θα οδηγήσει σε έναν ισχυρότερο ισολογισμό", δήλωσε ο Stephen Spengler, Διευθύνων Σύμβουλος της Intelsat.

  Η Intelsat είχε πιέσει για μεγαλύτερη αμοιβή, αλλά αντιμετώπισε πολιτικά και ρυθμιστικά εμπόδια. Μεταξύ των πιο αυστηρών επικριτών ήταν ο γερουσιαστής Τζον Κένεντι, Ρεπουμπλικανός της Λουιζιάνας, ο οποίος είπε ότι ξένοι διαχειριστές όπως η Intelsat δεν πρέπει να δρέπουν έκτακτα οφέλη για την πώληση κυμάτων στις ΗΠΑ. Οι πληρωμές στις διαχειρίστριες δορυφόρων θα πρέπει να περιορίζονται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, είπε.

  Τα υπόλοιπα θα δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο, η Επιτροπή είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα περιορίσει τις πληρωμές στην Intelsat και στην SES, τον άλλο μεγάλο διαχειριστή κυμάτων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021