Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 11:32

  Lloyd's: Η πανδημία θα κοστίσει $203 δισ. στον ασφαλιστικό κλάδο

  Lloyd's: Η πανδημία θα κοστίσει $203 δισ. στον ασφαλιστικό κλάδο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πανδημία θα κοστίσει 203 δισ. δολάρια στον ασφαλιστικό κλάδο το 2020, σύμφωνα με τη Lloyd's of London, που θα καταβάλει έως 4,3 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις προς τους πελάτες της, όσο και για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

  Η εξειδικευμένη ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου εξήγησε σήμερα σε ανακοίνωση ότι ο αντίκτυπος του κορονοϊού θα φθάσει σε κόστος όσο αυτό που είχε τα έτη κατά τα οποία ο κλάδος βρέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλες φυσικές καταστροφές όπως το 2005 (τυφώνας Κατρίνα) ή το 2017 (τυφώνες Χάρβεϊ, Ίρμα και Μαρία).

  Αυτές οι ζημίες που εκτιμώνται στα 203 δισ. δολάρια περιλαμβάνουν 107 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις (για παράδειγμα ακύρωση εκδηλώσεων ή ασφάλιση ταξιδίων) και 96 δισ. από τη μείωση της αξίας των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

  "Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός κλάδος αποζημιώνει τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από την Covid-19 με βάση ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών καλύψεων", εξήγησε ο Τζον Νιλ, γενικός διευθυντής της Lloyd's of London.

  Αυτό που καθιστά αυτή την πανδημία "μοναδική", σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι μόνο ο αντίκτυπος στους ανθρώπους και την οικονομία αλλά και το οικονομικό σοκ, με μια έκρηξη της ανεργίας, χρεοκοπίες επιχειρήσεων και βουτιά του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος σε πολλές χώρες.

  Η Lloyd's of London αναμένει ότι η ίδια θα πρέπει να καταβάλει από 3 έως 4,3 δισ. δολάρια στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Αυτό το ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί εάν τα μέτρα περιορισμού συνεχιστούν για αρκετούς μήνες, εξήγησε η Lloyd’s. Το σενάριό της βασίζεται στην υπόθεση ότι θα τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης έως τα τέλη Ιουνίου, και στη συνέχεια θα υπάρξει μια σταδιακή χαλάρωση καθ’ όλη της διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

  Αυτό το κόστος για την Lloyd's of London θα είναι αντίστοιχο αυτού της 11ης Σεπτεμβρίου (4,7 δισ.) ή ακόμα και των τυφώνων του 2017 (4,8 δισ.).

  Η Lloyd’s εκτιμά ότι είναι ακόμα δύσκολο να αξιολογηθεί ο ακριβής οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος της Covid-19, δεδομένης της έκτασης και της περιπλοκότητας του σοκ που έχει προκαλέσει η πανδημία, αλλά το συνολικό κόστος για ολόκληρο τον κλάδο ασφάλισης ζημιών αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το κόστος εκείνων των γεγονότων.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ