Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 23:28

  Άνω των προσδοκιών κέρδη για το γ' τρίμηνο παρουσίασε η Cisco

  Άνω των προσδοκιών κέρδη για το γ' τρίμηνο παρουσίασε η Cisco
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Cisco παρουσίασε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στα κέρδη της από ό,τι αναμενόταν. Ο κατασκευαστής υπηρεσιών δικτύου, εργαλείων τηλεδιάσκεψης και λογισμικού ασφαλείας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 65 σεντ ανά μετοχή, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν 8% σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια, από 12,96 δισεκατομμύρια δολάρια για το ίδιο διάστημα κατά το περασμένο έτος. Μετά την προσαρμογή για την αποζημίωση μετοχών, η Cisco ανέφερε κέρδη 79 σεντ ανά μετοχή, αυξημένα ελαφρά από 78 σεντ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την FactSet είχαν προβλέψει προσαρμοσμένα κέρδη 71 σεντ ανά μετοχή σε έσοδα 11,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά μέσο όρο, αν και αυτές οι προσδοκίες έχουν μειωθεί σημαντικά από τότε που ο κορονοϊός εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 80 σεντ ανά μετοχή σε πωλήσεις 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2019.

  Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη, οδήγησαν αρχικά τις μετοχές της Cisco σε άνοδο 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η μετοχή της Cisco έχει μειωθεί κατά 20% τους τελευταίους 12 μήνες. Ωστόσο, από τις 12 Μαρτίου, οι μετοχές της Cisco αυξήθηκαν κατά 30%.

  Για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, η Cisco αναμένει να επιταχυνθεί η μείωση των εσόδων, οδηγώντας σε μείωση των πωλήσεων από έτος σε έτος από 8,5% σε 11,5%, μετά την επίτευξη εσόδων άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, υποδηλώνοντας ότι οι πωλήσεις θα πέσουν κάτω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο αναμένουν έσοδα τέταρτου τριμήνου ύψους 12,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη από 72 έως 74 σεντ ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση προσδοκία των αναλυτών 71 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με την FactSet.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ