Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 22:25

  H Fed New York διαπίστωσε αδυναμίες στη μάχη της Deutsche Bank ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος

  H Fed New York διαπίστωσε αδυναμίες στη μάχη της Deutsche Bank ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ρυθμιστικές αρχές της Deutsche Bank, στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέκριναν τη γερμανική τράπεζα, σε ένα εσωτερικό έλεγχο, για αδυναμίες στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και στη διαχείριση κινδύνων, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, την Τετάρτη.

  Η Sueddeutsche Zeitung δήλωσε ότι η τράπεζα έχει 90 ημέρες για να απαντήσει στον έλεγχο, ο οποίος στάλθηκε στη διοίκηση της Deutsche στα τέλη Μαρτίου.

  Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει και η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

  Η Deutsche Bank, η οποία έχει σημειώσει απώλειες πέντε συνεχόμενων ετών και υπόκειται σε σημαντική αναδιάρθρωση, αντιμετώπισε σκληρή κριτική από τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια.

  Τα αποτελέσματα του ελέγχου που ανέφερε η Sueddeutsche είναι ένα μειονέκτημα για την Deutsche Bank, η οποία πέρυσι πέρασε για πρώτη φορά και τα δύο μέρη των στρες τεστ της Fed.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, δήλωσε σε ομιλία του, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ότι η τράπεζα είχε σημειώσει πρόοδο στη βελτίωση των ελέγχων της, αλλά είχε περιθώρια βελτίωσης.

  "Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε εδώ και να επενδύουμε στις διαδικασίες μας - σε στενή επαφή με τους ρυθμιστές μας", είπε.

  Σύμφωνα με τη Sueddeutsche, ο έλεγχος διαπίστωσε "σοβαρές αδυναμίες" και δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Deutsche θα έφτανε σε βαθμολογία που δείχνει ότι θεωρείται καλή διαχείριση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ