Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 21:07

  Thyssenkrupp και Fincantieri σε συζητήσεις για να δημιουργήσουν έναν πρωταθλητή στα πολεμικά πλοία

  Thyssenkrupp και Fincantieri σε συζητήσεις για να δημιουργήσουν έναν πρωταθλητή στα πολεμικά πλοία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Thyssenkrupp εξερευνά τις επιλογές της για τη μονάδα πολεμικών πλοίων, που κυμαίνονται από το συνδυασμό της με την ιταλική Fincantieri έως τη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή μέσω της ένωσης με γερμανικές ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

  Οι διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα έχουν στόχο να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας για τη μονάδα, Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS), η οποία κατασκευάζει υποβρύχια και πλοία και δραστηριοποιείται σε έναν κατακερματισμένο κλάδο που διαμορφώνεται από πολιτικές αποφάσεις, σημείωσε η μία πηγή. 

  Μία επιλογή που εξετάζεται είναι η δημιουργία κοινοπραξίας 50-50 με τη ναυπηγική εταιρεία Fincantieri, ούτως ώστε να οικοδομηθεί ένας ευρωπαίος πρωταθλητής με συνολικές πωλήσεις 3,4 δισ. ευρώ.

  Η Thyssenkrupp βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις να συγχωνεύσει την TKMS με τις μικρότερες γερμανικές ανταγωνίστριες Naval Yards και Luerssen για να οικοδομηθεί μια εθνική υπερδύναμη σε μια προσπάθεια να παραμείνει η αμυντική τεχνολογία στη χώρα και να προφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ