Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 18:02

  Μόσχα και Ριάντ διαπιστώνουν ότι ανακάμπτει η ζήτηση σε πετρέλαιο

  Μόσχα και Ριάντ διαπιστώνουν ότι ανακάμπτει η ζήτηση σε πετρέλαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία διαπιστώνουν ότι άρχισε να αποκαθίσταται η παγκόσμια οικονομία και η ζήτηση σε πετρέλαιο, όπως επίσης να μειώνεται η ανησυχία που είχε δημιουργηθεί σχετικά με τις περιορισμένες δυνατότητες αποθήκευσης πετρελαίου παγκοσμίως. Αυτό αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Ενέργειας των δύο χωρών μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι υπουργοί Ενέργειας.

  Οι δύο χώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση, "προσβλέπουν σταθερά στο να επιτευχθεί σταθερότητα στην αγορά και να αποκατασταθεί το ταχύτερο η ισορροπία στην αγορά πετρελαίου", ενώ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ότι την ίδια στιγμή, διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να αίρουν τους σκληρούς περιορισμούς.

  Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας χαιρετίζει την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ και του Κουβέϊτ να μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο, καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επισπεύσουν την αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά πετρελαίου.

  Οι δύο χώρες επισήμαναν τις προσπάθειες που κατέβαλλαν σε όλο τον κόσμο οι υπεύθυνες πετρελαιοπαραγωγές χώρες οι οποίες μόνες τους αποφάσισαν να ρυθμίσουν την παραγωγή τους, συναισθανόμενες τις ευθύνες τους σε σχέση με τη κατάσταση στην αγορά πετρελαίου.

  Οι πλευρές εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι οι εταίροι τους στον ΟΠΕΚ+ θα υποστηρίξουν επίσης πλήρως τους στόχους αυτούς και θα συνεχίσουν να τηρούν τις θέσεις της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ