Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 23:13

  Τουρκία: Οι Κεμαλιστές το μόνο κόμμα που έχει αυξήσει τα ποσοστά του - Πτώση για τον Ερντογάν

  Τουρκία: Οι Κεμαλιστές το μόνο κόμμα που έχει αυξήσει τα ποσοστά του - Πτώση για τον Ερντογάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα της Τουρκίας, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), είναι το μόνο κόμμα που κατάφερε να αυξήσει τις ψήφους του, από τις γενικές εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η MAK Consulting με 5.200 συμμετέχοντες σε 81 επαρχίες, οι ψήφοι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) και του Εθνικού Κινήματος (MHP) μειώθηκαν.

  Η μείωση των ψήφων του HDP και του MHP και η αύξηση των ψήφων του İYİ Partisi (Καλό Κόμμα) δεν φαίνεται να είναι σημαντική, ενώ η αύξηση του CHP ήταν 3%.

  Το ΑΚΡ έχασε το 5% των ψήφων του, ανέφερε η δημοσκόπηση, προσθέτοντας ότι οι ψήφοι του Κόμματος του Μέλλοντος (Gelecek Partisi), του Αχμέτ Νταβούτογλου, του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και του Κόμματος Ευδαιμονίας (Saadet Partisi) συνολικά περίπου 5%.

  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο τέσσερα κόμματα φάνηκαν να ξεπερνούν το όριο του 10%, εάν διεξαχθούν σήμερα οι εκλογές, με το HDP να έχει το χαμηλότερο με 9,4%.

  Περίπου 37,4% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το AKP, 25,3% το CHP, 10,7% το MHP και 10,9% το Καλό Κόμμα, της Μεράλ Ακσενέρ.

  Όταν ρωτήθηκε αν θεωρούν επιτυχημένη τη μάχη της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, το 43% των συμμετεχόντων απάντησε "ναι", ενώ το 35% είπε "όχι". Περίπου 17% δήλωσαν ότι βρίσκουν την κυβέρνηση "εν μέρει επιτυχημένη" στην αντιμετώπιση του ιού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ