Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 21:56

  ΗΠΑ: Δαπάνες $3 τρισ. προτείνουν οι Δημοκρατικοί της Βουλής

  ΗΠΑ: Δαπάνες $3 τρισ. προτείνουν οι Δημοκρατικοί της Βουλής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ένα νομοσχέδιο με δαπάνες ύψους περίπου 3 τρισ. δολ. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία και την υγεία, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Το ποσό αυτό θα διπλασιάσει τις δαπάνες του Κογκρέσου μέχρι σήμερα, με τους Δημοκρατικούς να διαχωρίζουν τη θέση τους από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας που είναι επιφυλακτικοί να προχωρήσουν σε νέες δαπάνες.

  Το  νομοσχέδιο περιλαμβάνει περίπου $1 τρισ. για πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων κονδυλίων για την εκπαίδευση και ασφάλεια των πολιτών.

  Με εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανούς εκτός της αγοράς εργασίας, το νομοσχέδιο προβλέπει άλλο ένα γύρο επιταγών, αυτή τη φορά για $1.200 ανά άτομο, $2.400 για παντρεμένα ζευγάρια και $1.200 για κάθε συντηρούμενο τέκνο, με ανώτατο όριο τα τρία παιδιά.

  Θα παρατείνει επίσης τα επιπλέον $600 την εβδομάδα στα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας τα οποία αναμένεται να λήξουν στο τέλος του Ιουλίου.  

  Η ψηφοφορία στη Βουλή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία δεν αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι αργότερα αυτό το μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ