Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 19:49

  Υποψηφιότητα για ένταξη στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε η Ελλάδα

  Υποψηφιότητα για ένταξη στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε η Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποψηφιότητα για ένταξη στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) κατέθεσε για λογαριασμό της Ελλάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

  Ο κ. Κουμουτσάκος πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον γενικό διευθυντή του Κέντρου, πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Μάικλ Σπιντελέγκερ.

  Ο Έλληνας υπουργός, σε συνέχεια σχετικής επιστολής, παρουσίασε και επίσημα την υποψηφιότητα της Ελλάδας για ένταξη στον διεθνή οργανισμό, που, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές φόρουμ συνεργασίας σε θέματα μετανάστευσης. Απαρτίζεται από 17 κράτη μέλη (με χρονική σειρά ένταξης, Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Τσεχία, Πορτογαλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Πολωνία, Κροατία, Σλοβακία, Ρουμανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα και Τουρκία).

  Το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), που λειτουργεί από το 1993 και εδρεύει στη Βιέννη, προωθεί το διάλογο για θέματα μετανάστευσης μεταξύ διάφορων γεωγραφικών περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών χωρών προέλευσης προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη. Το Κέντρο αναλαμβάνει δράσεις, καθώς και την εκπόνηση σχεδίων και πρωτοβουλιών στους τομείς της έρευνας, χάραξης πολιτικής και ανάπτυξης δυνατοτήτων και συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για την διαπραγμάτευση της νέας ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  Ο κ. Σπιντελέγκερ καλωσόρισε την υποψηφιότητα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αποτελεί μία χώρα που βρίσκεται γεωγραφικά στον πλέον σημαντικό και με πολλές προκλήσεις δρόμο μεταναστευτικών ροών. Προσέθεσε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο διεθνές αυτό φόρουμ, έχει προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια εξεύρεσης καλύτερων και πιο αποτελεσματικών λύσεων σε ένα πολυσύνθετο πρόβλημα.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά το πέρας της συνομιλίας επισήμανε ότι "σήμερα η Ελλάδα με την υποβολή υποψηφιότητας στο Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) κάνει ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της διεθνούς της παρουσίας στα θέματα μετανάστευσης. Το γεγονός αυτό αυξάνει το κύρος και τη δυνατότητα επιρροής της. Εγκαταλείπουμε τη λογική της εσωστρέφειας που είχε επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια. Οδηγός της πολιτικής μας για διεθνοποίηση, είναι το αξίωμα: οι απόντες έχουν πάντα άδικο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ