Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 18:15

  ΥΠΕΣ Αυστρίας: Ισχυρό σημάδι αλληλεγγύης η αποστολή 181 κοντέινερ στην Ελλάδα

  ΥΠΕΣ Αυστρίας: Ισχυρό σημάδι αλληλεγγύης η αποστολή 181 κοντέινερ στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ικανοποιημένος από το γεγονός, ότι και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούν το παράδειγμα της Αυστρίας, στηρίζοντας, επίσης, την Ελλάδα στην κρίση, με κοντέινερ για μετανάστες, εμφανίζεται ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη.

  "Είμαι πολύ χαρούμενος ότι δώσαμε εδώ το καλό παράδειγμα και τώρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν, επίσης, αυτόν τον δρόμο", τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι"αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι αλληλεγγύης. Με τα κοντέινερ διαμονής και υγιεινής μπορέσαμε να βοηθήσουμε γρήγορα και άμεσα τους ανθρώπους επί τόπου". 

  Μετά την Αυστρία, κοντέινερ στην Ελλάδα για μετανάστες, στο πλαίσιο του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, έχουν διαθέσει η Τσεχία, η Δανία, η Γαλλία και η Ολλανδία, μεταξύ άλλων, για να αποτραπεί μία εξάπλωση του κορονοϊού σε καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.

  Όπως επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, ταυτόχρονα η Ελλάδα αντιμετωπίζει ιδιαίτερη πρόκληση λόγω της δραματικής μεταναστευτικής κατάστασης στα ελληνο-τουρκικά σύνορα.

  Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, έχουν ήδη μεταφερθεί με τρένα στην Ελλάδα και τα 181 κοντέινερ διαμονής, υγειονομικής φροντίδας και περιορισμού (καραντίνα), για μετανάστες και πρόσφυγες.

  Η παράδοση των πρώτων κοντέινερ είχε γίνει στις 30 Απριλίου στον σιδηροδρομικό σταθμό Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου και της πρέσβεως της Αυστρίας στην Ελλάδα Χερμίνε Πόπελερ. 

  Η διμερής συμφωνία παραχώρησης είχε υπογραφεί δύο ημέρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης -από τον καθένα χωριστά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η επιδημία- στην Αθήνα, από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία της πρέσβεως της Αυστρίας στην Ελλάδα Χερμίνε Πόπελερ, και στη Βιέννη από τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, παρουσία της πρέσβεως της Ελλάδας στην Αυστρία, Αικατερίνης Κόικα. 

  Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε τονίσει ότι"η εφαρμογή της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πράξη συνεχίζεται σήμερα με την υπογραφή συμφωνίας για την παραχώρηση 181 κοντέινερ από την αυστριακή κυβέρνηση".

  "Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο χωρών και κυβερνήσεων, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων Ελλάδας και Αυστρίας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φίλο Καρλ (Νέχαμερ) για την ανταπόκρισή του, ήδη από την πρώτη σχετική συζήτηση που είχαμε στις Βρυξέλλες", είχε επισημάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ