Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 17:56

  Harker (Fed): Άνιση η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας

  Harker (Fed): Άνιση η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Philadelphia, Patrick Harker δήλωσε σήμερα ότι η σταδιακή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την πανδημία του νέου κορονοϊού αναμένεται να είναι άνιση, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

  "Σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο φυσικά θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη", ανέφερε ο Harker σε ομιλία του στο Ντελάγουερ. "Υπάρχει ένα γνωμικό ότι ένα δυνατό κύμα θα σηκώσει όλες τις βάρκες, αλλά στην πραγματικότητα αυτό ενδεχομένως να μην συμβεί εδώ ", πρόσθεσε.

  Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος και άλλες υπηρεσίες που υπέστησαν ιδιαίτερα βαρύ πλήγμα από την πανδημία, ενδεχομένως να δυσκολευτούν να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση.

  Και με τις αναμενόμενες αλλαγές στα πρότυπα εργασίας στο μέλλον, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διαχείριση των κινδύνων στην υγεία, "ο κλάδος των εμπορικών ακινήτων μπορεί επίσης να βρίσκεται ενώπιον μιας δύσκολης πορείας", εκτίμησε.

  Επισήμανε τέλος ότι "μια άνιση ανάκαμψη θα ενέχει κινδύνους για τον τραπεζικό κλάδο, που είναι βαριά εκτεθειμένος σε τομείς όπως τα ακίνητα". Οι τράπεζες και το ευρύτερο χρηματοοικονομικό σύστημα έχουν επαρκή κεφάλαια, κάτι που είναι καλό, αλλά θα πρέπει να υιοθετήσουν μέτρα για να είναι προετοιμασμένα για προβλήματα στο μέλλον, πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ