Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 16:29

  Η Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε το σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown

  Η Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε το σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βόρεια Ιρλανδία παρουσίασε έναν οδικό χάρτη πέντε σταδίων για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που θα ομοιάζει με εκείνον της Ιρλανδίας, αλλά χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν διαφορετικά τμήματα του νησιού να άρουν την καραντίνα σε διαφορετικές περιόδους.

  Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον του σχεδίου επανόδου του Ηνωμένου Βασιλείου στην κανονικότητα, η Αγγλία, η Σκοτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία αποφάσισαν να προχωρήσουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις από εκείνη της Αγγλίας.

  Όπως οι ηγέτες της Σκοτίας και της Ουαλίας, έτσι και η κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι η χρονική στιγμή αυτή δεν είναι η κατάλληλη για την άρση της καραντίνας, σε αντίθεση με την προτροπή του πρωθυπουργού να επιστρέψουν κάποιοι πολίτες στις εργασίες τους αυτή την εβδομάδα.

  Το σχέδιο της Βόρειας Ιρλανδίας έχει περισσότερες ομοιότητες με την προσέγγιση των πέντε σταδίων της Ιρλανδίας, σε σχέση με τον οδικό χάρτη τριών φάσεων του Τζόνσον και όπως στο Δουβλίνο, έτσι και στο Μπέλφαστ η κυβέρνηση θα αποφασίζει ανά τρεις εβδομάδες για την μετάβαση στο επόμενο στάδιο.

  Ωστόσο, η Ιρλανδία σκοπεύει να εισέλθει στην πρώτη φάση την επόμενη εβδομάδα και έχει ορίσει ως τελευταία φάση την 18η Αυγούστου, γεγονός που σημαίνει ότι τα εργοτάξια πιθανόν να ανοίξουν στην νότια πλευρά του ανοιχτού συνόρου μήκους 500 χιλιομέτρων με τη Βόρεια Ιρλανδία τη Δευτέρα, αλλά όχι και στη βόρεια πλευρά.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ