Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 15:29

  Soros: Ο κορονοϊός θα μπορούσε να προκαλέσει το τέλος της ΕΕ

  Soros: Ο κορονοϊός θα μπορούσε να προκαλέσει το τέλος της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος George Soros εκτίμησε ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε να προκαλέσει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Ο Soros εξέφρασε την αμφιβολία του για την επιβίωση της ΕΕ, μιλώντας για μια "ατελή ένωση" και επικαλέστηκε την απόφαση της Γερμανίας για την ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα ως λόγο ανησυχίας.

  Ο 89χρονος εκτίμησε επίσης ότι η πανδημία θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του καπιταλισμού όπως τον ξέρουμε.

  Σε συνέντευξή του στην Indepenndent, ο Soros είπε: "Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την επιβίωση της ΕΕ επειδή είναι μια ατελής ένωση".

  Αυτό, σύμφωνα με τον Soros, καθιστά την Ευρώπη πιο ευάλωτη από τις ΗΠΑ "όχι μόνο επειδή είναι μια ατελής ένωσης αλλά και επειδή στηρίζεται στο κράτος δικαίου".

  Και συνέχισε: "Και οι τροχοί της δικαιοσύνης κινούνται αργά πολύ αργά, ενώ απειλές, όπως ο κορονοϊός, κινούνται πολύ γρήγορα. Αυτό δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στην ΕΕ".

  Ο Soros εξήγησε για ποιο λόγο παίρνει την απόφαση-βόμβα του γερμανικού Δικαστηρίου πολύ σοβαρά. 

  Το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα έδωσε στην ΕΚΤ τρεις μήνες να εξηγήσει την αναλογικότητα των αγορών ομολόγων, ειδάλλως ρισκάρει να χάσει την γερμανική Bundesbank από μέλος. Κάλεσε επίσης το γερμανικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση να ζητήσουν εξηγήσεις από την ΕΚΤ για το ζήτημα.

  Ο Soros πιστεύει ότι η κίνηση θα μπορούσε να καταστρέψει την ΕΕ ως θεσμό που στηρίζεται στο κράτος δικαίου διότι προέρχεται από ένα συνταγματικό δικαστήριο, τον πιο σεβαστό θεσμό στην Γερμανία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ