Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 14:58

  Η Tesla αψηφά τις υγειονομικές αρχές και ανοίγει τη μονάδα της στην Καλιφόρνια -Aς με συλλάβουν, λέει ο Musk

  Η Tesla αψηφά τις υγειονομικές αρχές και ανοίγει τη μονάδα της στην Καλιφόρνια -Aς με συλλάβουν, λέει ο Musk
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Tesla κλιμάκωσε τη διαμάχη της με τις τοπικές υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνια και άνοιξε ξανά το εργοστάσιό της στο Freemont ξεπερνώντας το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο παραγωγικής δραστηριότητας.

  Ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk, δεσμεύτηκε τη Δευτέρα στο Twitter ότι θα ανοίξει ξανά τη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων, την μοναδική στις ΗΠΑ, αψηφώντας το τοπικό shutdown που έχει στόχο να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. "Εάν συλληφθεί κάποιος, ζητώ να είμαι εγώ" έγραψε.

  Η μονάδα βρίσκεται στην κομητεία Alameda, μία από τις έξι κομητείες της περιοχής  San Francisco Bay Area που υπόκεινται σε εκτελεστικό διάταγμα με μέτρα shutdown έως τις 31 Μαΐου.

  Οι υγειονομικές αρχές της κομητείας ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους αργά τη Δευτέρα ότι έμαθαν πως η μονάδα επανεκκίνησε τη λειτουργία της για αυτό και ενημέρωσαν την Tesla πως πρέπει να διατηρήσει ελάχιστη δραστηριότητα έως ότου εγκριθεί ένα σχέδιο. Δεν διευκρίνιζαν εάν η Tesla θα είχε συνέπειες επειδή άνοιξε τη μονάδα της χωρίς οργανωμένο σχέδιο.  

  Τις προηγούμενες ημέρες, ο Musk είχε εντείνει την κριτική του στις τοπικές αρχές. Το Σάββατο έγραψε στο Twitter πως θα μετακινήσει το εργοστάσιο και τα κεντρικά γραφεία της Tesla εκτός Καλιφόρνια, ενώ λίγες ώρες αργότερα πραγματοποίησε την απειλή του να μηνύσει την κομητεία Alameda.

  Σε μια ανάρτηση του Σαββάτου, η Tesla ανέφερε πως ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει τη μονάδα με διάφορες τροποποιήσεις και πως έχει ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τα σχέδιά της. Η μονάδα του Freemont και το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της Tesla στη Νέα Υόρκη είναι κλειστά από τα τέλη Μαρτίου.

  Στο Freemont, η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους. Η μονάδα ήταν εγκατάσταση της General Motors για 20 χρόνια, έως το 1982, και έδρα της κοινοπραξίας GM και Toyota Motors έως το 2009.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ