Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 14:08

  Broadbent (BoE): Θα εξετάσουμε τα υπέρ και τα κατά των αρνητικών επιτοκίων

  Broadbent (BoE): Θα εξετάσουμε τα υπέρ και τα κατά των αρνητικών επιτοκίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υποδιοικητής της BoE, Ben Broadbent, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά της μείωσης των επιτοκίων κάτω του μηδενός για να βοηθήσει την βρετανική οικονομία να αντιμετωπίσει το shutdown εξαιτίας του κορονοϊού.

  "Συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλα τα πιθανά εργαλεία πολιτικής και αυτό είναι ένα ερώτημα που ζυγίζουμε από την ημέρα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και είναι μια ισορροπημένη κρίση”, ανέφερε ο Broadbent στο CNBC.

  Δήλωσε πως "ήταν πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί περισσότερη νομισματική χαλάρωση με την πάροδο του χρόνου” όπως επισήμανε η ΒοΕ την περασμένη εβδομάδα.

  Αλλά ενώ η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να τονώσει τη ζήτηση, αυτό είναι πιθανό επίσης να είχε αρνητικές παράπλευρες επιπτώσεις για τις τράπεζες των οποίων ο δανεισμός είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία.

  "Αυτά είναι τα ισορροπημένα ερωτήματα τα οποία η επιτροπή πρέπει να εξετάσει και τα έχει σκεφτεί όλη την προηγούμενη δεκαετία’, ανέφερε ο Broadbent.

  Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως η BoE δεν θα πιεστεί να μειώσει τα ρπιτόκια κάτω του μηδενός, εάν οι άλλες κεντρικές τράπεζες οδηγούνταν σε αυτή την κατεύθυνση.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ