Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 13:09

  Η ιαπωνική τράπεζα Resona θα μειώσει το προσωπικό της κατά 3.100 υπαλλήλους ή 10% του δυναμικού της

  Η ιαπωνική τράπεζα Resona θα μειώσει το προσωπικό της κατά 3.100 υπαλλήλους ή 10% του δυναμικού της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιαπωνική τράπεζα Resona σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά περίπου 3.100 υπαλλήλους ή κατά σχεδόν το 10% του εργατικού δυναμικού της εντός των επόμενων τριών χρόνων, καθώς επιδιώκει να μειώσει τα κόστη της για να αντισταθμίσει τα μειωμένα κέρδη από το πεδίο των χορηγήσεων δανείων.

  Η τράπεζα με έδρα το Τόκιο, η οποία απασχολούσε 31.800 υπαλλήλους τον Μάρτιο, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τη μείωση μέσω της μη κάλυψης των αποχωρήσεων, σύμφωνα με ένα τριετές επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσιάστηκε την Τρίτη. Η εταιρεία θα μειώσει τις προσλήψεις, ενώ δεν έχει σχέδια να προσφέρει πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος.

  Ακόμα και πριν από την κρίση του νέου ιού, οι ιαπωνικές τράπεζες είχαν αρχίσει να συρρικνώνουν το εργατικό δυναμικό τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των μειωμένων επιτοκίων και να κάνουν καλύτερη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

  Η ψηφιοποίηση θα επιτρέψει τη λειτουργία με λιγότερο προσωπικό, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Resona.

  Η τράπεζα σχεδιάζει να μειώσει τα έξοδα σε περίπου 60% των εσόδων κατά το έτος χρήσης που λήγει τον Μάρτιο του 2023, από 63,3% το έτος χρήσης που μόλις έληξε.

  Τα καθαρά κέρδη θα είναι μειωμένα 21% στα 120 δισ. γεν κατά την τρέχουσα χρήση, ανακοίνωσε η ιαπωνική τράπεζα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ