Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 08:21

  Κίνα: Υποχώρησε 3,1% ο δείκτης τιμών παραγωγού

  Κίνα: Υποχώρησε 3,1% ο δείκτης τιμών παραγωγού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα βυθίστηκε ακόμη περισσότερο σε αποπληθωρισμό τον Απρίλιο καθώς οι επιχειρήσεις συνέχισαν να πλήττονται από την πανδημία που έχει μειώσει τη ζήτηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

  Ο δείκτης υποχώρησε 3,1% σε ετήσια βάση, σε σχέση με την πτώση 1,5% τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 2,5%.

  Η ετήσια πτώση του ΡΡΙ ήταν η μεγαλύτερη τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων και άλλων βιομηχανικών προϊόντων υποχώρησαν εν μέσω αποδυνάμωσης της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.

  Ο μεγαλύτερος αποπληθωρισμός στις τιμές στα εργοστάσια αναμένεται να επηρεάσει περαιτέρω την κερδοφορία των κινεζικών εργοστασίων, η οποία υποχώρησε 36,7% από το προηγούμενο έτος, στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

  Στο μεταξύ, ο κινεζικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,3% τον Απρίλιο από το 4,3% τον Μάρτιο, εξαιτίας της μείωσης των τιμών τροφίμων και προϊόντων εκτός τροφίμων.

  Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 14,8% τον Απρίλιο, από την αύξηση 18,3% τον Μάρτιο, ενώ οι τιμές προϊόντων εκτός τροφίμων αυξήθηκαν 0,4% σε σχέση με την αύξηση κατά 0,7% τον Μάρτιο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ