Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2020 23:51

  Η Tesla ζήτησε από τους εργαζομένους στο εργοστάσιο του Φρίμοντ να επιστρέψουν στη δουλειά

  Η Tesla ζήτησε από τους εργαζομένους στο εργοστάσιο του Φρίμοντ να επιστρέψουν στη δουλειά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Tesla ζήτησε τη Δευτέρα από τους εργαζομένους της στο εργοστάσιό της στην Καλιφόρνια να επιστρέψουν στη δουλειά τους, λίγες ημέρες μόνο μετά τις δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων που τόνισαν ότι η παραγωγική μονάδα της αυτοκινητοβιομηχανίας πρέπει να παραμείνει κλειστή καθώς παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

  Η εταιρεία επικαλείται την εντολή του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, την Πέμπτη, η οποία επιτρέπει στις βιομηχανίες θα ξεκινήσουν και πάλι τη δραστηριότητά τους, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ενημερώσει από την Κυριακή τους εργαζομένους που είχαν τεθεί σε καθεστώς αδείας ότι επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους.

  "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε και πάλι δουλειά και έχουμε υιοθετήσει πολύ λεπτομερή σχέδια ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων σας", ανέφερε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλει στους εργαζομένους και έφτασε στα χέρια του Reuters.

  Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι η Καλιφόρνια πρέπει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων να ανοίξει και πάλι το μόνο εργοστάσιό της επί αμερικανικού εδάφους, εάν θέλει η εταιρεία να παραμείνει στην πολιτεία.

  Αξιωματούχοι του τομέα υγείας της κομητείας Αλαμέντα, πάντως, όπου βρίσκονται το εργοστάσιο του Φρίμοντ της Tesla, είχαν αναφέρει από την Παρασκευή και επανέλαβαν και το Σάββατο ότι η μονάδα πρέπει να παραμείνει κλειστή όσο παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

  Από τη μεριά της η Tesla, που έχει εκφράσει τη διαφωνία της με τις εντολές των τοπικών αρχών, κατέθεσε το Σαββατο μήνυση κατά της πολιτείας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ απείλησε να μεταφέρει την παραγωγή της από την Καλιφόρνια αλλού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ