Συνεχης ενημερωση
Μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα μετά την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, απηύθυνε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιέρ Στάρμερ, ο οποίος κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι απέτυχε να είναι σαφής και να δώσει τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται.
Στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, όπου ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το αναλυτικό του σχέδιο, ο Κιέρ Στάρμερ, τόνισε ότι τα μέτρα, όπως παρουσιάστηκαν αρχικά χθες προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση και ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σαφήνεια και διαβεβαιώσεις. Συγκεκριμένα, ζήτησε διευκρινίσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, αλλά και στις μετακινήσεις τους, για την φροντίδα των παιδιών και την επιστροφή τους στο σχολείο, την εφαρμογή του σχεδίου καραντίνας στις αφίξεις και για το εάν οι αλλαγές αφορούν τελικά μόνο την Αγγλία.
Αργότερα, σε δικό του ξεχωριστό μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω του BBC, επανέλαβε την ίδια τοποθέτηση ότι το σχέδιο για το τι θα ακολουθήσει μετά τους περιορισμούς, θα πρέπει να περιλαμβάνει "σαφείς οδηγίες". Και σε αυτό το μήνυμα, ο επικεφαλής των Εργατικών επεσήμανε ότι όλοι όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα είναι ασφαλείς, ότι έχουν τελειώσει τα προβλήματα με τον προστατευτικό εξοπλισμό, ότι αντιμετωπίζονται τα θέματα στα κέντρα φροντίδας, ότι όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικά τεστ κ.α.
Επανέλαβε τη δέσμευσή του να συνεργαστεί εποικοδομητικά με την κυβέρνηση προς το εθνικό συμφέρον και ότι μετά το τέλος της κρίσης, των απωλειών και των θυσιών, δεν θα πρέπει να υπάρξει "επιστροφή στα συνηθισμένα".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
09:21 Sell-off στην Ασία μετά την κατρακύλα των δεικτών της Wall
-
09:20 Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η τηλεργασία
-
09:18 Αυξήθηκαν τα έσοδα της Deutsche Telekom το 2020
-
09:09 Twitter: Νέα λειτουργία "Super Follow" θα επιτρέπει στους χρήστες να χρεώνουν τους "σπέσιαλ ακολούθους" τους
-
09:04 Αλβανία: 21 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού - ένας αριθμός άνευ προηγουμένου
-
08:57 Κούβα: Δύο υποψήφια εμβόλια περνούν στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών τον Μάρτιο
-
08:55 Χιλή: Σχεδόν 4.200 κρούσματα του νέου κορονοϊού
-
08:54 Νότια Κορέα: Άρχισε η εκστρατεία εμβολιασμού για τον νέο κορονοϊό
-
08:46 Πεντάγωνο: Επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ έπληξαν από αέρος θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν στη Συρία
-
08:44 ΔΕΗ: Επένδυση στην αποθήκευση ενέργειας
-
Οι Γερμανοί ξανάρχονται και η Ευρώπη αυτοκτονεί...
-
Γεννήτριες χρέους
-
Κανένα έλεος, χωρίς ειλικρινή μεταμέλεια
-
Γιατί το δολάριο είναι ισχυρότερο απ' όσο μοιάζει
-
"Καυτή" ή απλή πατάτα οι πλειστηριασμοί;
-
My Data – Ηλεκτρονικά βιβλία χωρίς λογιστές δεν γίνεται!!!
-
Αρσάκειο: Επιστολή 285 αποφοίτων για σεξουαλική βία - Μπαμπινιώτης: Αυθημερόν στον Εισαγγελέα
-
Εν αναμονή του εκμοντερνισμού
-
Έρχεται το ρούβλι για την ελληνική κτηματαγορά
-
Ξένοι στον τόπο μας
-
Οι Γερμανοί ξανάρχονται και η Ευρώπη αυτοκτονεί... (65)
-
Κανένα έλεος, χωρίς ειλικρινή μεταμέλεια (7)
-
Ξένοι στον τόπο μας (6)
-
My Data – Ηλεκτρονικά βιβλία χωρίς λογιστές δεν γίνεται!!! (6)
-
Προσωρινά κρατούμενος ο Δημ. Λιγνάδης- Γιατί η Δικαιοσύνη έκρινε πως πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές (3)
-
Γεννήτριες χρέους (3)
-
"Καυτή" ή απλή πατάτα οι πλειστηριασμοί; (3)
-
Μια Πολιτεία που δεν υποχωρεί! (2)
-
Πεντάγωνο: Επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ έπληξαν από αέρος θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν στη Συρία (1)
-
Μόσιαλος: Αυτά τα έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
