Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2020 12:27

  Bank of Ireland: Εμφάνισε ζημιές προ φόρων στο α΄ τρίμηνο

  Bank of Ireland: Εμφάνισε ζημιές προ φόρων στο α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Bank of Ireland ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ζημιές προ φόρων για το α΄ τρίμηνο του 2020, εξαιτίας των χρεώσεων απομείωσης που αφορούν στην επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος εξαιτίας του κορονοϊού.

  Η ιρλανδική τράπεζα ανακοίνωσε πως οι οικονομικές προοπτικές για τις αγορές της σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αποδυναμωθεί.

  Η χαμηλότερη επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να πλήξει τους όγκους δανεισμού, που θα μπορούσαν να μειωθούν κατά το ήμισυ, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

  Το καθαρό περιθώριο από τόκους αναμένεται να υποχωρήσει αντίστοιχα με τα χαμηλότερα επιτόκια, ανακοίνωσε η τράπεζα.

  "Ο πλήρης αντίκτυπος παραμένει αβέβαιος και θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια των περιορισμών εξαιτίας του κορονοϊού και το επιτυχημένο άνοιγμα των οικονομιών της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου", ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος Francesca McDonagh.

  Οι προ φόρων ζημιές στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 241 εκατ. ευρώ έναντι των κερδών 123 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Οι επιδόσεις της περιορίστηκαν εξαιτίας μιας απομείωσης ύψους 266 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και 250 εκατ. ευρώ που αποδίδονται στην επιδείνωση των μακροοικονομικών προοπτικών.

  Τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο μειώθηκαν στα 537 εκατ. ευρώ από τα 704 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ