Συνεχης ενημερωση
Στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την κρίση του κορονοϊού, αναφέρεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.
"Το καλοκαίρι αυτό δεν θα μείνουμε στο μπαλκόνι μας και η ομορφιά της Ιταλίας δεν θα μπει σε καραντίνα. Θα μπορούμε να πάμε στη θάλασσα, στο βουνό, να χαρούμε τις πόλεις μας", δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός. Παράλληλα εύχεται οι Ιταλοί να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, "έστω και αν αυτό θα γίνει με διαφορετικό τρόπο, με προσοχή και κανόνες".
Ο Κόντε τονίζει ότι "περιμένει την εξέλιξη του συνολικού επιδημιολογικού πλαισίου, για να καθοριστούν, στη συνέχεια, ο προγραμματισμός και ακριβείς ημερομηνίες της τουριστικής περιόδου". Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχεται, βέβαια, ότι "οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, με μεγάλη μείωση του ΑΕΠ της χώρας και επώδυνες οικονομικές συνέπειες".
Σε σχέση με τη δυνατότητα χρήσης των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας από την Ιταλία, υπογραμμίζει και πάλι ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Κοινοβούλιο της χώρας. Προσθέτει, δε, ότι "η Ιταλία είναι σε διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να υιοθετηθεί ένα Ταμείο Στήριξης μεγάλης ισχύος" ενώ θεωρεί αναγκαία τη χορήγηση ενός "δανείου- γέφυρα".
Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πλήρους επαναλειτουργίας εστιατορίων, καφέ και κομμωτηρίων στην Ιταλία, πριν από την καθορισμένη ημερομηνία της 1ης Ιουνίου, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θεωρεί ότι "μπορεί να αποφασιστούν κάποιες εξαιρέσεις με τις διάφορες περιφέρειες της χώρας".
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει έντονες φήμες που θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να αναλαμβάνει -μέσα στο καλοκαίρι- πρωθυπουργός μιας νέας ιταλικής κυβέρνησης "ευρείας αποδοχής", ο Τζουζέπε Κόντε απαντά στην Corriere della Sera: "Όποιος εκτιμά πραγματικά τον Μάριο Ντράγκι, καλά θα κάνει να μην "σπαταλά" το όνομά του, χρησιμοποιώντας το στις εξελίξεις του καθημερινού ιταλικού πολιτικού σκηνικού".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
14:51 Τουρκία: Ελεύθεροι υπό όρους οι ναύαρχοι που επέκριναν τον Ερντογάν για τη διώρυγα Κωνσταντινούπολης
-
14:50 Χατζηδάκης: Εμείς προστατεύουμε τον εργαζόμενο και την εργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ τα fake news
-
14:43 Οι προτάσεις των επιμελητηρίων επί του σ/ν για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων
-
14:42 ΕΕ: Οι αεροπορικές θα μπορούν να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού το καλοκαίρι
-
14:39 GR-IX - Το Ελληνικό Internet Exchange αναβαθμίζεται: νέα πλατφόρμα, νέα αρχιτεκτονική, μεγαλύτερη χωρητικότητα για τα διασυνδεδεμένα μέλη
-
14:33 Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μ. Ζέντερ, 12ος ο Ά. Λάσετ
-
14:24 ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μαΐου
-
14:22 Danaher: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για το α΄ τρίμηνο, ενισχύεται η μετοχή
-
14:19 Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στην Ελλάδα
-
14:13 Οι ΗΠΑ αναστέλλουν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου Johnson&Johnson λόγω περιστατικών θρομβώσεων
-
Η πανδημία κυοφορεί ανατροπές...
-
Το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον Ερντογάν
-
Μειωμένα τα αντισώματα μετά τα εμβόλια mRNA σε ανοσοκατασταλμένους
-
Γιατί η δήλωση της χρονιάς ήταν αυτή του Μάριο Ντράγκι για την Τουρκία;
-
Αν δεν έρθουν οι τουρίστες χαθήκαμε...
-
Συμπληρώνεται η φαρέτρα των εμβολίων, τι αλλάζει από την ερχόμενη Δευτέρα μετά την προσθήκη της Johnson & Johnson
-
ΟΠΑΠ: Ο βασιλιάς των μερισμάτων
-
Σωρηδόν τ’ αυτογκόλ, ασταμάτητος ο κατήφορος!
-
Καταργείται το 8ωρο εργασίας; Τι απαντά ο Κ. Χατζηδάκης - Τι θα ισχύσει με την ψηφιακή κάρτα
-
Τα λάθη που ξέχασε ο κ. Τόμσεν στο συνέδριο του Economist
-
Η πανδημία κυοφορεί ανατροπές... (81)
-
Σωρηδόν τ’ αυτογκόλ, ασταμάτητος ο κατήφορος! (31)
-
Καταργείται το 8ωρο εργασίας; Τι απαντά ο Κ. Χατζηδάκης - Τι θα ισχύσει με την ψηφιακή κάρτα (29)
-
Τα λάθη που ξέχασε ο κ. Τόμσεν στο συνέδριο του Economist (17)
-
Πώς η κυβέρνηση... στρίμωξε τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού (16)
-
Αν δεν έρθουν οι τουρίστες χαθήκαμε... (14)
-
Συμπληρώνεται η φαρέτρα των εμβολίων, τι αλλάζει από την ερχόμενη Δευτέρα μετά την προσθήκη της Johnson & Johnson (9)
-
ΟΠΑΠ: Ο βασιλιάς των μερισμάτων (9)
-
Τέλος στις δηλώσεις ΦΠΑ - Έρχονται οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις (6)
-
Στόλτενμπεργκ: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Μόσχα - Ζητά κυρώσεις και στρατιωτική βοήθεια το Κίεβο (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
