Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 18:33

  Αίτημα πτώχευσης, ακόμη και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, από την J.C. Penney

  Αίτημα πτώχευσης, ακόμη και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, από την J.C. Penney
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η J.C. Penney προετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της, κηρύσσοντας και επισήμως χρεοκοπία ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας, με τα σχέδια της εταιρείας να περιλαμβάνουν το κλείσιμο του ενός τετάρτου εκ των 850 καταστημάτων της.

  Πρόκειται για ακόμη μία αλυσίδα λιανικής στις ΗΠΑ η οποία "υποκύπτει" στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

  Η αίτηση κήρυξης χρεοκοπίας αναμένεται να αποτελέσει την κορύφωση της "πτώσης" της εταιρείας με 118 χρόνια ιστορίας, η οποία έχει βρεθεί να παλεύει με δανειακά βάρη 4 δισ. δολ., αλλά με τον ανταγωνισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου και εκπτωτικών αλυσίδων με φυσικά καταστήματα, ακόμη και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

  Η εταιρεία, με έδρα το Plano του Τέξας, η οποία απασχολεί 85.000 εργαζόμενους, βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για ειδικό δάνειο τύπου "debtor-in-possession" (το οποίο χορηγείται μόνον σε επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χρεοκοπίας και βρίσκονται σε φάση αναδιάρθρωσης), προκειμένου να ενισχύσει τη χρηματοοικονομική της θέση στη διάρκεια των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν την προσφυγή στο εδάφιο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμη

  Η Neiman Marcus υπέβαλε αίτηση πτώχευσης λόγω χρεών και κορονοϊού

  Η J. Crew Group υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ