Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 10:23

  Οι ομάδες της Κίνας και των ΗΠΑ συμφωνούν να εφαρμόσουν την εμπορική συμφωνία

  Οι ομάδες της Κίνας και των ΗΠΑ συμφωνούν να εφαρμόσουν την εμπορική συμφωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κορυφαίοι διαπραγματευτές της Κίνας και των ΗΠΑ για το εμπόριο δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την εφαρμογή της διμερούς εμπορικής συμφωνίας και να συνεργαστούν για την οικονομία και τη δημόσια υγεία.

  Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Liu He συνομίλησε τηλεφωνικά με τον εμπορικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας. Συμφώνησαν, επίσης, να διατηρήσουν την επικοινωνία.

  "Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι σημειώνεται καλή πρόοδος για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές ούτως ώστε να καταστεί επιτυχής η συμφωνία", σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη ηλεκτρονικά μετά το τηλεφώνημα με τον Lighthizer. "Παρά την τρέχουσα έκτακτη παγκόσμια κατάσταση υγείας, και οι δύο χώρες αναμένουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της συμφωνίας με έγκαιρο τρόπο".

  Η τηλεφωνική συνομιλία ήταν η πρώτη φορά που ο Liu και ο Lighthizer συνομίλησαν επίσημα για τη συμφωνία από όταν υπεγράφη τον Ιανουάριο, δηλαδή λίγο πριν ο κορονοϊός σαρώσει τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, διαταράσσοντας τις παγκόσμιε εφοδιαστικές αλυσίδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021