Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 10:24

  Γερμανία: Βυθίστηκαν 11,8% οι εξαγωγές τον Μάρτιο

  Γερμανία: Βυθίστηκαν 11,8% οι εξαγωγές τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν 11,8% τον Μάρτιο, στην μεγαλύτερη πτώση από το 1990, όταν και άρχισαν να καταγράφονται για πρώτη φορά τα στοιχεία, καθώς η κρίση του κορονοϊού έφερε μείωση της ζήτησης για αγαθά από την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τόνισε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

  Οι εποχικά προσαρμοσμένες εισαγωγές μειώθηκαν 5,1% και το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε στα 12,8 δισ. ευρώ έναντι του πτωτικά αναθεωρημένου ποσού των 21,4 δισ. ευρώ πριν από ένα μήνα.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι εξαγωγές θα υποχωρήσουν 5% και οι εισαγωγές κατά 4%., Το πλεόνασμα αναμενόταν στα 18,9 δισ. ευρώ.

  Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία, η οποία παραδοσιακά στηρίζεται στις εξαγωγές, αναμένεται να συρρικνωθεί κατά το ποσοστό-ρεκόρ για μεταπολεμική περίοδο, του 6,3%, παρά το μαζικό πακέτο διάσωσης των 750 δισ. ευρώ.

  Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η οποιαδήποτε ανάκαμψη θα είναι βραδεία και ο ρυθμός μιας οικονομικής ανάπτυξης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γρήγορα οι Ευρωπαίοι γείτονες της Γερμανίας και άλλοι εμπορικοί εταίροι όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, θα ανακάμψουν από την κρίση.

  "Η αλληλεξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι κρίσιμη για τον κλάδο των εξαγωγών στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού”, αναφέρει ο Alexander Krueger της Bankhaus Lampe, προσθέτοντας ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ