Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 10:06

  Siemens: Πτώση κερδών στο β' τρίμηνο χρήσης, απέσυρε το guidance

  Siemens: Πτώση κερδών στο β' τρίμηνο χρήσης, απέσυρε το guidance
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση κερδών ανακοίνωσε η Siemens AG για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, ενώ ο γερμανικός κολοσσός αναγκάστηκε να αποσύρει τις προηγούμενες προβλέψεις του για το σύνολο της χρήσης λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. 

  Ειδικότερα, η Siemens ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 652 εκατ. ευρώ για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από 1,81 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. 

  Τα έσοδα για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 14,23 δισ. ευρώ από 14,25 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι παραγγελίες υποχώρησαν στα 15,15 δισ. ευρώ από 16,46 δισ. ευρώ. 

  "Παρά την πανδημία του κορονοϊού η Siemens ήταν σε θέση να λειτουργεί τις παραγωγικές μονάδες και εφοδιαστικές αλυσίδες κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα το δεύτερο τρίμηνο του 2020", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία. Ωστόσο επισημαίνει ότι ο όγκος, τα έσοδα και οι ταμειακές ροές υπέστησαν πλήγμα από την πανδημία

  Η εταιρεία απέσυρε το outlook για το 2020, ενώ εκτιμά ότι το πλήγμα από την πανδημία θα είναι πιο ισχυρό το τρίτο τρίμηνο. Περιμένει πλέον μέτρια πτώση στα συγκρίσιμα έσοδα στο έτος, ενώ δεν έδωσε προβλέψεις για τα βασικά κέρδη ανά μετοχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021