Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 09:56

  Βρετανία: Παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα η καταναλωτική εμπιστοσύνη

  Βρετανία: Παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα η καταναλωτική εμπιστοσύνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε οριακά στο τέλος Απριλίου, έχοντας προηγουμένως διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας εν μέσω της πανδημίας.

  Σύμφωνα με το βαρόμετρο καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις -33 μονάδες στο τέλος Απριλίου, σε μια αύξηση μιας μονάδας σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν το βαρόμετρο να διαμορφωθεί σε νέο ιστορικό χαμηλό, στις -40 μονάδες.

  Παρά τη βελτίωση της μιας μονάδας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην χώρα εξακολουθεί να παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, αναφέρει ο Joe Staton, ο διευθυντής στρατηγικής πελατών της GfK.

  Μεταξύ των πέντε υποδεικτών που καταρτίζουν το βαρόμετρο, τρεις από αυτούς σημείωσαν άνοδο, ένας υποχώρησε και ένας ήταν αμετάβλητος.

  Καταγράφουμε μικρή βελτίωση στα προσωπικά μας οικονομικά και στην ευρύτερη οικονομική εικόνα για τους επόμενους 12 μήνες, που αποτελούν βασικές ενδείξεις κατά τη μέτρηση της αισιοδοξίας στο δρόμο προς την ανάκαμψη, τονίζει ο Staton.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ