Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 09:49

  ING Groep: Κατακόρυφη πτώση των κερδών α΄ τριμήνου

  ING Groep: Κατακόρυφη πτώση των κερδών α΄ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ING Groep ανακοίνωσε κατακόρυφη πτώση στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου μετά από τον τριπλασιασμό των προβλέψεών της για την κάλυψη πιθανών επισφαλών δανείων.

  Προειδοποίησε επίσης ότι η πανδημία του κορονοϊού θα συνεχίσει να πλήττει την οικονομία.

  Η ολλανδική τράπεζα, όπως πολλές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, διαθέτουν περισσότερο κεφάλαια για να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμών των δανείων των πελατών τους, καθώς ο κορονοϊός πλήττει τις οικονομίες ανά τον κόσμο.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Ralph Hamers τόνισε πως ο κορονοϊός πλήττει βαθιά την κοινωνία και την οικονομία σε όλο τον κόσμο, και θα συνεχίσει να το κάνει για κάποιο διάστημα.

  Η τράπεζα πρόσθεσε 661 εκατ. ευρώ στις προβλέψεις της για επισφαλή δάνεια. Για την ίδια περίοδο πέρυσι, τα στοιχεία ήταν 207 εκατ. ευρώ.

  Οι υψηλότερες προβλέψεις συνδυάστηκαν από χαμηλότερα έσοδα, κάτι που οδήγησε στην πτώση 40% των κερδών τριμήνου, στα 670 εκατ. ευρώ.

  Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν σχεδόν 36% στα 1,02 δισ. ευρώ.

  Τα έσοδα υποχώρησαν 1,4% στα 4,51 δισ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 0,5%, ενώ οι προμήθειες αυξήθηκαν 16%.

  Ωστόσο τα επενδυτικά κέρδη κατέρρευσαν, υποχωρώντας 86%.

  Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε ακόμη ότι "δεδομένης της αβεβαιότητας στο τρέχον περιβάλλον, θα χρειαστεί να εξετάσουμε στενά την βάση κόστους μας για να διασφαλίσουμε ότι οι δαπάνες μας υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις στρατηγικές μας προτεραιότητες και άλλους τομείς υψηλής σημασίας”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ