Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 23:45

  Uber: Ζημίες σχεδόν 3 δισ. δολαρίων το α' τρίμηνο

  Uber: Ζημίες σχεδόν 3 δισ. δολαρίων το α' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Uber ανακοίνωσε την Πέμπτη ζημιές ύψους σχεδόν 3 δισ. δολαρίων για το α' τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης μιας απομείωσης άνω των 2 δισ. δολαρίων που σχετίζεται με τις επενδύσεις της σε εταίρους της στην Ασία, εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού στον κλάδο των μεταφορών προσώπων.

  Συγκεκριμένα, η Uber ανακοίνωσε απώλειες 2,94 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,70 δολάρια ανά μετοχή για το α' τρίμηνο, σε σύγκριση με απώλειες 1,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

  Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 14% στα 3,54 δισεκατομμύρια δολάρια από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αναλυτές σε έρευνα της FactSet προέβλεπαν απώλειες 84 σεντς ανά μετοχή επί εσόδων 3,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά μέσο όρο.

  Η εταιρεία κατέγραψε απομείωση αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ανέφερε ότι ''σχετίζεται κυρίως με την επένδυσή μας στην Didi και την πρόβλεψη για πιστωτικές ζημίες στην επένδυσή μας στο Grab''. Η Uber εγκατέλειψε τις δραστηριότητές της σε τμήματα της Ασίας, με αντάλλαγμα μερίδια σε αυτές τις δύο ασιατικές εταιρείες.

  ''Ενώ οι υπηρεσίες μετακίνησης πλήττονται σοβαρά από τη συνεχιζόμενη πανδημία, έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για να διατηρήσουμε τη δυναμικότητα του ισολογισμού μας, να προωθήσουμε επιπλέον πόρους στις υπηρεσίες παράδοσης φαγητού και να προετοιμαστούμε για κάθε σενάριο ανάκαμψης'', ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Dara Khosrowshahi.

  Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ, οδήγησαν τις μετοχές της Uber σε πτώση 3% στις μετασυνεδριακές, ηλεκτρονικές συναλλαγές. Από την αρχή του έτους, η μετοχή της Uber έχει καταγράψει άνοδο 2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ