Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 23:35

  Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα τριμήνου της Booking - Σκληρό πλήγμα λόγω κορονοϊού

  Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα τριμήνου της Booking - Σκληρό πλήγμα λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατώτερα των προσδοκιών κέρδη, αλλά ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών έσοδα στο α' τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε η εταιρεία διαδικτυακών κρατήσεων ταξιδίων Booking Holdings, η οποία έχει δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα από την κατάρρευση του τουριστικού κλάδου παγκοσμίως.

  Η Booking ανακοίνωσε ζημίες 699 εκατ. δολαρίων ή 17,01 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 765 εκατ. δολ.  ή 16,85 δολ. ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρσι.  Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,77 δολ. ανά μετοχή, έναντι 11,17 δολ. ανά μετοχή το α' τρίμηνο του 2019.

  Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,29 δισ. δολ., από 2,84 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι.

  Αναλυτές σε έρευνα της FactSet προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη 5,61 δολ. ανά μετοχή επί εσόδων 2,22 δισ. δολ.

  "Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει θεμελιακά την πορεία της εταιρείας και ολόκληρο τον κλάδο του ταξιδίου.  Έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για τη σταθεροποίηση της εταιρείας με μείωση δαπανών και ενίσχυση της ρευστότητάς της", ανέφερε ο Glenn Fogel, CEO της Booking, σε δήλωσή του, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι η εταιρεία θα βγει από τη συγκεκριμένη κρίση σε θέση ισχύος και με κατοχυρωμένο τον ηγετικό της ρόλο στον κλάδο.

  Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Booking υποχωρούσε κατά 2% στις μετασυνεδριακές, ηλεκτρονικές συναλλαγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ