Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 19:32

  Daly (Fed Σαν Φρανσίσκο): Χαμένη χρονιά και υφεσιακό όλο το 2020, ανάκαμψη από το 2021

  Daly (Fed Σαν Φρανσίσκο): Χαμένη χρονιά και υφεσιακό όλο το 2020, ανάκαμψη από το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χαμένη και υφεσιακή χρονιά στο σύνολό του θα είναι το 2020, εκτίμησε η πρόεδρος του παραρτήματος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve στο Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, η οποία εκτίμησε ότι για ανάκαμψη θα μπορεί να γίνει λόγος μόνον μετά την αλλαγή του έτους, δηλαδή το 2021.

  "Το 2020 στο σύνολό του θα είναι αρνητική χρονιά και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια θετική χρονιά στο 2021", σημείωσε η κ. Daly, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του δικτύου Bloomberg. Με δεδομένη την αβεβαιότητα γύρω από το υγειονομικό ζήτημα της εξάπλωσης του κορονοϊού, "είναι η καλύτερη δυνατή πρόβλεψη την οποία μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή".

  Παρ' όλα αυτά, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, η οποία φέτος δεν διαθέτει ψήφο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, που καθορίζει τη νομισματική πολιτική της Fed, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία δεδομένων των προετοιμασιών που βλέπει στην ευρύτερη περιοχή της από τις επιχειρήσεις για την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας.

  "Κανείς απ' όσους μιλώ δεν πιστεύει σε ανάκαμψη τύπου V, όλοι τείνουν προς την άποψη ότι θα είναι σταδιακή και θα χρειαστεί χρόνος για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους καταναλωτές", σημείωσε.

  "Υπάρχει όμως μεγαλύτερη αισιοδοξία απ' όση φαντάζονται πολλοί. Είναι έτοιμοι να ανοίξουν και να εμπλακούν εκ νέου στη δραστηριότητα", πρόσθεσε.

  Η M. Daly είπε ακόμη ότι δεν αναμένει αποπληθωρισμό ή αντίθετα άνοδο του πληθωρισμού άνω του στόχου του 2% που θέτει η Fed.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ