Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 18:36

  Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: "Βουτιά" έως και 80% θα καταγράψει ο διεθνής τουρισμός λόγω κορονοϊού

  Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: "Βουτιά" έως και 80% θα καταγράψει ο διεθνής τουρισμός λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διεθνής τουρισμός θα μπορούσε να σημειώσει ''βουτιά'' κατά 60-80% λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος αναθεώρησε προς τα κάτω τις προηγούμενες εκτιμήσεις του.

  Οι εκτεταμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και το κλείσιμο αεροδρομίων και συνόρων ανά τον κόσμο στα πλαίσια του περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, έχει ωθήσει τον κλάδο του τουρισμού στη χειρότερη κρίση του από το 1950, αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του όπως μεταδίδει ο Guardian.

  Οι αφίξεις τουριστών μειώθηκαν κατά 22% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και κατά 57% μόνο τον Μάρτιο, με την Ασία και την Ευρώπη να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.

  "Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο τουρισμός έχει πληγεί σοβαρά, με εκατομμύρια θέσεις εργασίας να τίθενται σε κίνδυνο σε έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Zurab Pololikashvili.

  Ο Οργανισμός είχε εκτιμήσει στις αρχές του έτους ότι ο διεθνής τουρισμός θα σημείωνε αύξηση κατά 3-4% το 2020, αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του στα τέλη Μαρτίου, προβλέποντας πτώση κατά 20-30%.

  Ο Οργανισμός σημειώνει ακόμη ότι η πλήρης έκταση της πτώσης του διεθνούς τουρισμού θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια των ταξιδιωτικών περιορισμών και του κλεισίματος των συνόρων.

  Σύμφωνα με το καλύτερο δυνατό σενάριο, που περιλαμβάνει την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις αρχές Ιουλίου, ο διεθνής τουρισμός θα μπορούσε να καταγράψει πτώση κατά 58%. Εάν όμως οι ταξιδιωτικοί περιορισμού αρθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, η πτώση θα μπορούσε να κυμανθεί περίπου στο 78%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021