Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 18:16

  Προτεραιότητα στη στήριξη της οικονομίας, τονίζουν οι πρόεδροι της Βουλγαρίας και της Σλοβενίας

  Προτεραιότητα στη στήριξη της οικονομίας, τονίζουν οι πρόεδροι της Βουλγαρίας και της Σλοβενίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα μέτρα που ελήφθησαν στις χώρες τους για τον μετριασμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19, συζήτησαν,στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι πρόεδροι της Βουλγαρίας και της Σλοβενίας, Ρούμεν Ράντεφ και Μπόρουτ Πάχορ, αντίστοιχα.

  Οι δύο πρόεδροι -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- συμφώνησαν ότι η κατάσταση στην Ευρώπη απαιτεί πολύ πιο έντονη επικοινωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έγκαιρα μέτρα για την αποφυγή περιορισμών των βασικών προμηθειών τροφίμων ή φαρμάκων.

  Οι κ.κ. Ράντεφ και Πάχορ τόνισαν ότι, καθώς η Ευρώπη έχει ξεπεράσει το αρχικό σοκ της εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι καιρός να εξεταστούν τα θέματα της πραγματικής υποστήριξης της οικονομίας και οι τρόποι περιορισμού της ανεργίας.

  Ο κ. Πάχορ επισήμανε πως ο τουρισμός είναι βασικός τομέας της σλοβενικής οικονομίας και η χώρα συντάσσει διμερείς συμφωνίες για να διασφαλίσει την "εισροή” τουριστών από γειτονικές χώρες. Ο κ. Ράντεφ σημείωσε ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τέτοια τεχνογνωσία για να "αναζωογονήσει" τη δική της τουριστική βιομηχανία.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ