Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 17:40

  Συζητήσεις της Lufthansa με τη γερμανική κυβέρνηση για πακέτο διάσωσης 9 δισ. ευρώ

  Συζητήσεις της Lufthansa με τη γερμανική κυβέρνηση για πακέτο διάσωσης 9 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Lufthansa δήλωσε την Πέμπτη ότι διαπραγματεύεται ένα "πακέτο σταθεροποίησης" 9 δισεκατομμυρίων ευρώ με το Ομοσπονδιακό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας, επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη έκθεση του Reuters.

  Η διάσωση περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο χωρίς δικαίωμα ψήφου, γνωστό ως "σιωπηλή συμμετοχή", ένα εξασφαλισμένο δάνειο και μια αύξηση κεφαλαίου που μπορεί να αφήσει τη γερμανική κυβέρνηση με μερίδιο έως και 25% συν μία μετοχή, ανέφερε η εταιρεία.

  "Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με σκοπό να διασφαλίσει τη μελλοντική βιωσιμότητα της εταιρείας προς όφελος των πελατών και των υπαλλήλων της", ανέφερε η εταιρεία.

  Συζητούνται διάφορες εναλλακτικές λύσεις για αύξηση κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ονομαστικής αξίας της μετοχής, εάν είναι απαραίτητο, μετά από μείωση κεφαλαίου, πρόσθεσε η Lufthansa.

  Ως προϋπόθεση της διάσωσης, η Lufthansa μπορεί να χρειαστεί να παραιτηθεί από μελλοντικές πληρωμές μερισμάτων και να παρέχει εκπροσώπηση του εποπτικού συμβουλίου στα μέλη του ταμείου σταθεροποίησης της Γερμανίας, δήλωσε η εταιρεία.

  Τον περασμένο μήνα, το Reuters ανέφερε ότι ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών αναζητούσε ένα πακέτο διάσωσης 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις καθήλωσαν 700 από τα αεροσκάφη του, οδηγώντας σε μείωση 99% του αριθμού των επιβατών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ