Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 16:18

  Η Ιαπωνία ενέκρινε με έκτακτη διαδικασία τη χρήση του remdesivir της Gilead ενάντια στον κορονοϊό

  Η Ιαπωνία ενέκρινε με έκτακτη διαδικασία τη χρήση του remdesivir της Gilead ενάντια στον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην έγκριση της χρήσης του πειραματικού αντιικού φαρμάκου remdesivir της Gilead σε ασθενείς - φορείς του νέου κορονοϊού προχώρησε η Ιαπωνία, όπως μεταδίδει το ιαπωνικό κρατικό δίκτυο NHK.

  Η ταχύτατη έγκριση από τις γενικά συντηρητικές ως προς τέτοια ζητήματα αρχές της Ιαπωνίας έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανάλογη έγκριση της χρήσης του φαρμάκου από τις αντίστοιχες αρχές των ΗΠΑ.

  Η ειδική διαδικασία άμεσης έγκρισης η οποία ακολουθήθηκε επιτρέπεται μόνον σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις στην Ιαπωνία, όταν δεν υπάρχει εναλλακτική και ένα σκεύασμα ήδη χρησιμοποιείται στο εξωτερικό.

  Η εξεύρεση θεραπείας ενάντια στην ασθένεια Covid-19, την πνευμονία που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, μπορεί να φέρει τον κόσμο ένα βήμα εγγύτερα στην άρση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας,  τα οποία έχουν ληφθεί για τη μείωση της εξάπλωσής του.

  Οι πρώιμες αναλύσεις σχετικά με την επίδραση του remdesivir δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των ασθενών έχουν ανταποκριθεί θετικά στη χορήγησή του.

  Οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου συνεχίζονται.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ