Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 15:30

  ΗΠΑ: Στα 3,169 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας (upd)

  ΗΠΑ: Στα 3,169 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για την παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα καθώς έχασαν την δουλειά τους εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά το ιστορικό κύμα απολύσεων που συνδέονται με την πανδημία υποχωρεί.

  Ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας που ήρθε προς επεξεργασία την εβδομάδα μέχρι τις 2 Μαΐου, ήταν μικρότερος από τον μισό των 6,9 εκατομμυρίων που ανακοινώθηκαν στην κορύφωση της κρίσης στο τέλος Μαρτίου.

  Ωστόσο, τις τελευταίες επτά εβδομάδες υποβλήθηκαν 33 εκατ. νέες αιτήσεις, σε μια αύξηση-ρεκόρ που έστειλε την οικονομία σε βαθιά ύφεση, από την οποία ίσως χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψει.

  Οι πολιτείες της Καλιφόρνια, του Τέξας, της Τζώρτζια, της Φλόριντα, και της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε νέες αιτήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ενώ τις περισσότερες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας δέχθηκε η πολιτεία της Καλιφόρνια.

  Ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε στα 22,6 εκατομμύρια στις 25 Απριλίου, από τα 18 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα.

  Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυξήσει κατακόρυφα τα επιδόματα ανεργίας, χαλαρώνοντας τα κριτήρια επιλεξιμότητας, και πληρώνει τις επιχειρήσεις για να διατηρήσουν τους εργαζόμενους που δεν έχουν πλέον αντικείμενο, στα μισθολόγιά τους, μέχρι να υποχωρήσει η κρίση, αλλά είναι πιθανό να χαθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις καταρρέουν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ