Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 12:16

  Ελβετία: Αναμένει αύξηση των κεφαλαίων για επιδόματα ανεργίας στα 20 δισ. φράγκα

  Ελβετία: Αναμένει αύξηση των κεφαλαίων για επιδόματα ανεργίας στα 20 δισ. φράγκα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ελβετική κυβέρνηση αναμένει το κόστος των επιδομάτων ανεργίας και των αποζημιώσεων βραχυπρόθεσμης εργασίας από τον κορονοϊό, να αυξηθούν στα 20 δισ. ελβετικά φράγκα (20,51 δισ. δολάρια) αυτό το έτος από τα 6-7 δισ. φράγκα συνήθως.

  Η οικονομία της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με αχαρτογράφητα εδάφη, με αβέβαιο αποτέλεσμα, τόνισε ο Boris Zuercher, από την κρατική γραμματεία οικονομικών υποθέσεων (SECO), προσθέτοντας ότι η κρίση που ξέσπασε από την πανδημία, δεν μπορεί να συγκριθεί, αλλά ότι επαναφέρει εικόνες της μεγάλης ύφεσης της δεκαετίας του 1930.

  "Θα χρειαστούμε επιπλέον 14 δισ. σε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για το ταμείο ανεργίας το 2020, ανέφερε ο Zuercher σε δημοσιογράφους. "Αυτές είναι οι τωρινές μας προβλέψεις, αν και δεν έχω γυάλινη σφαίρα".

  Ο Zuercher δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει επιπλέον χρήματα έτσι ώστε το σχήμα να μπορεί να αντιμετωπίσει την αύξηση της ανεργίας και την αύξηση των αιτήσεων για βραχυπρόθεσμη εργασία –ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να αμβλύνει τις διακυμάνσεις στη ζήτηση χωρίς μαζικές απολύσεις- και να διασφαλίσει ότι το ταμείο δεν έχει έλλειψη ρευστού.

  Ο δείκτης της ανεργίας στην Ελβετία σημείωσε άνοδο στο 3,3% τον Απρίλιο, με 153.000 ανθρώπους καταγεγραμμένους ως ανέργους.

  Το ποσοστό σημείωσε άνοδο στο 3,4% στις αρχές Μαΐου, καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν προβλήματα από τη μείωση της ζήτησης και το κλείσιμο του κλάδου φιλοξενίας.

  Συνολικά για το 2020, προέβλεψε ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 3,9%, υψηλότερα από το 2,3% το 2019 και στο υψηλότερο επίπεδο από το 2004.

  Τον Δεκέμβριο η ανεργία αναμένεται να είναι σημαντικά πιο πάνω από το 4%, με περισσότερους από 200.000 ανέργους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ