Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 10:07

  BoE: Αντέχουν να δανείζουν στην οικονομία οι βρετανικές τράπεζες

  BoE: Αντέχουν να δανείζουν στην οικονομία οι βρετανικές τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κορυφαίες τράπεζες θα μπορούν να συνεχίσουν να δανείζουν σε μια οικονομία που πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με desk top stress tests που διενήργησε η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας.

  Η ενδιάμεση έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (FSR) της ΒοΕ, δήλωσε πως τα stress test βασίστηκαν σε ένα οικονομικό σενάριο που περιγράφεται στην έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας (MPR).

  Με βάση το σενάριο της MPR, το βρετανικό ΑΕΠ υποχωρεί 30% στο β΄ τρίμηνο έναντι του δ΄ τριμήνου πέρυσι, και ανακάμπτει όσο αίρονται οι περιορισμοί του lockdown.

  Τα stress tests έδειξαν ότι οι τράπεζες έχουν τα κεφαλαιακά αποθέματα για να αντέξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες από εκείνες που προβλέπονται στο σενάριο της MPR.

  "Συνολικά, στα desktop stress test που βασίζονται στο σενάριο, οι τράπεζες υφίστανται συνολικές πιστωτικές απώλειες άνω των 80 δισ. στερλίνων (98,86 δισ. δολάρια)", αναφέρεται.

  Επίσης, οι τράπεζες έχουν την ικανότητα να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα ταμειακών ροών τους, επεκτείνοντας την προσφορά πιστώσεων στην οικονομία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ